Közgyűlést tartott a Gakovác HE

Horvátországi Magyar Napló Újbezdán Kiemelt cikk

Március 10-én került sor az újbezdáni Gakovác Sporthorgász Egyesület beszámoló közgyűlésére, ahol a vezetőség sikeresnek minősítette a tavalyi év mérlegét.

A Gakovác 2010-ben alakult, alaptevékenysége a sporthorgászat, melyet a felnőtt versenycsapat tagjai sikeresen művelnek, hiszen évről-évre, szebbnél-szebb eredményekkel zárják az idényt, így munkájukat érdemes számon követni, hiszen kevés magyar település büszkélkedhet ilyen eredményes versenycsapattal.

A beszámoló közgyűlések szokásos napirendi pontjai szerint haladva hallhattuk Zsivics Tibor elnök úr 2017-es munkabeszámolóját:

– A múlt évben közel félszáz tagunk volt, ami valamivel több mint 2016-ban. Ami a verseny csapat eredményeit illeti az Országos bajnokság II. osztályában versenyeztünk– a felnőtt csapatunk az 5. helyet érdemelte ki. Az Országos Kupa Döntőn a 7. helyen végeztünk. Ezen kívül több kupaversenyen is részt vettünk, melyek során figyelemre méltó helyezéseket értünk el. A Baranyai Bajnokságon versenycsapatunk tagjai egyéni versenyzőként vettek részt, s a korábbi évekhez hasonlóan az első helyezést ismét mi érdemeltük ki, Zsivics Attila személyében. Ezen kívül számos hazai meghívásos horgászversenyen vettünk részt, sőt tovább építettük magyarországi kapcsolatainkat, amikor részt vettünk a Kistapolcán megrendezett III. Nemzetközi Horgásztalálkozón is szeptemberben.

– Természetesen a versenyzés mellett eleget tettünk különböző területi munkafeladatainknak is, igyekeztünk rendben tartani a Repnjáki Öreg Dráva partját, ezt munkaakciók révén kitisztítottuk, több alkalommal. A helyi halastónál is tartottunk munkaakciót, ott is megtisztítottuk és előkészítettük a terepet a falunapi versenyre.

– Szintén az Újbezdáni Falunap alkalmával házigazdaként megtartottuk a Repnjáki Öreg Dráván a saját meghívásos versenyünket, az ún. Gakovác kupaversenyt, melyen 12 vendég versenycsapat vett részt.

– Társszervezőként és résztvevőként kivettük részünket az Újbezdáni Falunap szervezésében és az Eszéken megtartásra kerülő Bor és Idegenforgalmi Napok kínálatában.

A munka- és pénzügyi beszámolót, a tagság egyhangúlag elfogadta. Zsivics Tibor végezetül megköszönte a Baranyaszentistváni Járás, és annak élén Milan Knežević elöljáró úr támogatását, mellyel hátteret adtak az elért eredményeknek. Elnök úr az idei tervekről röviden csak annyit mondott, hogy a tavalyihoz hasonló felállásban és célokkal vágnak neki az idei évnek, az egyesület tagjaival pedig már nagyon várják, hogy kijöjjön a jó idő és vízre „szállhassanak”, hiszen a versenyszezon csak hogy nem vette már kezdetét.

További sikereket kívánunk és bővülő tagságot ennek a dicséretre méltó eredményeket elérő sporthorgász egyesületnek!