Koszorúzás és ünnepi megemlékezés Padén

Padé Hírek

Gyermekeinkben éljen tovább a forradalom lángja

A Takáts Rafael Magyar Kultúrkör szervezésében március 15-én Padén is megemlékeztek nemzeti ünnepünkről. Fiser János plébános ünnepi szentmiséje után megkoszorúzták a római katolikus temetőben felállított kopjafát. A Magyar Nemzeti Tanács nevében Oláj Ibolya, a padéi VMSZ helyi szervezetében Komáromi László, a szervezők nevében pedig Pámer-Pintér Patrícia és Komáromi Róbert helyezett el koszorút.

Ezt követően a résztvevők a felújítás alatt álló Takáts Rafael Kultúrkör székházában lévő Kossuth-szobornál is lerótták kegyeletüket. Végül az iskola ebédlőjében kultúrműsorral várták a megjelent vendégeket, melyen Komáromi Róbert, a Kultúrkör elnöke mondott köszöntőt.

– Amikor feltűzzük a kokárdát, akkor ezt büszkeséggel tesszük. Nem magunkra vagyunk büszkék, hanem magyarságunkra, hazaszeretetünkre és azokra az őseinkre, akik szembe mertek szállni az elnyomó rendszerrel, akkor és ott, abban a reménytelennek tűnő helyzetben. Van mit tanulnunk és van mit átadnunk az utánunk jövőknek, a fiatalabbaknak! Amikor kokárdát tűzünk a gyerekeink ruhájára, akkor azt reméljük, hogy bennük is tovább él egy kicsi a forradalom lángjából – mondta beszédében az elnök.

Az ünnepi műsor keretében fellépett a helyi Haranga asszonykórus, az Aranykapu lánykórus, a Kis Bubojások gyermeknéptánccsoport, valamint szavalatot mondott Zsubrecki Emese, Popov Sonja, Bobojcsev Réka és a helyi nagycsoportos óvodások.

A Bubojások gyermeknéptánccsoport somogyi táncokat adott elő (Balázs Andrea felvétele)

Forrás: Magyar Szó