Kórusok énekei csendülnek fel

Csíkszenttamás Kiemelt cikk

Kórusok énekei csendülnek fel a csíkszenttamási plébániatemplomban

Huszonharmadik alkalommal szervezik meg a Felcsíki Egyházi Kórustalálkozót a hétvégén. A szervezést idén a Csíkszenttamási Egyházi Kórus vállalta fel.

A találkozó a csíkszenttamási plébániatemplomban szombaton délelőtt fél tíztől rózsafüzér-ájtatossággal kezdődik, tíz órától pedig ünnepi szentmisén vehetnek részt az énekkarok tagjai, illetve a hívek. A szentmise főcelebránsa Berszán Lajos atya lesz, a gyimesfelsőloki Árpád-házi Szent Erzsébet Középiskola alapítója – osztotta meg érdeklődésünkre Gábor Csaba, a házigazda kórus vezetője, aki azt is elmondta, a mise után két-két kórusművet hallhatnak a jelenlevők a résztvevő felcsíki egyházi kórusok előadásában, majd közös éneklés következik.

Mint a szenttamási kántortól megtudtuk, második alkalommal tölti be a szervező szerepét egyházközségük. A tennivalókat elsősorban a plébánia vállalta fel, de a helyi hívek többsége kiveszi a részét a szervezésből. Az eseményt a helyi közbirtokosság támogatja. Gábor Csaba arra is kitért, hogy a templomban hangzanak majd el az énekek, azonban a személyek számát tekintve, valószínű minden kórus egyszerre nem tud majd bent tartózkodni. Igyekeznek viszont úgy szervezni, hogy minél többen beférjenek a templomba, hiszen rossz időt jeleztek előre.

A felcsíki találkozót 1995-ben szervezték meg először Csíkszentdomokoson.

(Ezt a cikket a Székelyhonról másolták: https://szekelyhon.ro/aktualis/korusok-enekei-csendulnek-fel-a-csikszenttamasi-plebaniatemplomban)