Kiállításmegnyitó és jótékonysági árverés

Kiemelt cikk

Az Otthonmesék című kiállítás és jótékonysági árverés az Illusztrátor Pajtások és Író Cimborák kezdeményezésére jött létre. Két hónapon keresztül írók és illusztrátorok alkotnak hajlék-lakhatás-otthon témában, és közölnek olyan szöveg és kép párokat, ahol a művek egymást inspirálva születnek. Az elkészült művekből szervezett kiállításnak a Bartók Pagony ad otthont 2019.04.12. és 2019.05.10. között.

A kiállítás megnyitója után online aukció keretében a műveket meg lehet vásárolni. Az aukció teljes bevétele az Utcáról Lakásba Egyesületet támogatja, akik rászoruló családokat és hajléktalan embereket segítenek biztonságos és megfizethető lakhatáshoz. A teljes anyag a megnyitó után az Egyesület online aukciós oldalán tekinthető meg, mindeközben az elkészült művek április végéig folyamatosan jelennek meg az Író Cimborák blogon. Az Otthonmesék projekt és kiállítás a művek átadásával ér véget, ami május 10-én lesz a Bartók Pagony könyvesboltban.

A megnyitó időpontja: 2019. április 12. 17.00.
Helyszín:Bartók Pagony Könyvesbolt (Budapest, 1114 Bartók Béla út 5.)
Facebook esemény: >> Otthonmesék <https://www.facebook.com/events/667748627013551/

A kiállítást megnyitja: Nyulász Péter író
Megzenésített versekkel közreműködik: Csépai Eszter színész, énekes és Molnár György zenész
Felolvasással közreműködnek az Író Cimborák alkotói. A megnyitóval egy időben a gyerekek számára kézműves foglalkozást tartunk.

Szeretettel várjuk a megnyitón, majd a kiállításon és az online aukción is!
Kapcsolat: Várfalvy Emőke (30/5558012, , Író Cimborák), Szarka Alexandra (0630/4416763, , Utcáról Lakásba! Egyesület)

 

A projekt szervezői

Az Illusztrátor Pajtások szakmai csoport 2010-ben jött létre. A leginkább gyerekkönyveket, meséket illusztráló tehetséges fiatal képzőművészekből álló csapat számos tematikus kiállítással örvendeztette már meg a nagyérdeműt szerte az országban. Blogjukon aktuális információk mellett rendszeresen közölnek havonta változó témához köthető rajzokat, képeket, illusztrációkat. Így a blog egy folyamatosan frissülő online kiállítótérként is működik. Az Író Cimborákkal közös projektjeik sikerén felbuzdulva vágtak bele az Otthonmesék jótékonysági akcióba.

Az Író Cimborák gyerekirodalmi blog 2012 januárjában indult, jelenleg több mint 50 író-költő és több illusztrátor tartozik alkotókörébe. Az internet lehetőségével egymástól távol élő alkotók is be tudnak kapcsolódni a műhelymunkába, amely rendszeresen egy-egy téma köré szerveződik. A blogon közölt írások mellé többnyire az Illusztrátor Pajtások rajzai vagy gyerekrajzok kerülnek. Gyakran a kép születik meg először, így az Otthonmesék kép-szövegpárjai között is találunk több kép inspirálta szöveget. A blog egy jól böngészhető, bőséges olvasni- és nézegetnivalóval szolgáló antológia.

Az Utcáról Lakásba! Egyesület tagjai abban hisznek, hogy mindenkinek szüksége van egy helyre, amit otthonnak hívhat. Céljuk, hogy minél több rászoruló és hajléktalan embert segítsenek hozzá a biztonságos, fenntartható lakhatáshoz. Az általuk is képviselt Elsőként Lakhatást szemlélet szerint a hajléktalanszállók nem képesek valós kivezető utat nyújtani a hajléktalanságból, ezért helyettük megfizethető bérlakásokat kell kínálni, és intenzív szociális munkával kell segíteni a beköltöző bérlőket. Az Egyesület munkája során több mint 50 ember lakhatását biztosította, emellett heti szinten segíti a hozzájuk fordulókat. Az elmúlt években száznál is több önkéntes csatlakozott otthonteremtő munkájukhoz. Lakhatási programjaik jelenleg Budapesten működnek.

 

Forrás: civilhirugynokseg.hu