Kiállítás az Origo Open Festen

Topolya, Művelődési ház Hírek

Az Origo Open Festen idén először művésztelepet is szerveztek a fiatal topolyai kötődésű művészek számára. A fiatalok e heti munkájából pénteken kiállítás nyílik a bácskai városban.

Különböző technikák és anyagok felhasználásával sokszínű alkotások születnek. Konkrét témát nem határoztak meg a szervezők, a fiatalok maximális szabadságot kaptak az alkotás során.

Orcsik Dzsesszika, Ada: „Próbálok a természetből inspirálódni, mert elég szép helyen vagyunk, messze a várostól és messze mindentől, ezért a célom ezzel a művészteleppel, hogy kikapcsolódjak, és hogy több embert megismerjek.”

Klájó Adrián, Gunaras: „Negyedik alkalommal veszek részt az Origo Open Festen, de ez az első alkalom, hogy itt a helyszínen készítjük a dolgokat, úgyhogy ez kihívás meg szórakozás is egyben.”

A művészetek népszerűsítése is célja a fiatal alkotóknak. Bacsa Melinda, Topolya: „Volt egy olyan része is a történetnek, hogy esetleg megpróbáljuk a kortárs, a kicsit nehezebben befogadható dolgokat is behozni a városba, illetve a fiatalság munkáját bemutatni a lakosoknak, majd meglátjuk, hogy ez hogy fog alakulni.”

A műhelymunka résztvevői a művészeti akadémiákon tanuló vagy végzett hallgatók. Fekete Dénes: „Az Origo Open Fest eddig is folyamatosan támogatta a fiatal művészeket, kiállításokat rendeztek a városban, Topolya központjában, a Művelődési Ház galériájában. Az idei év azért különleges, mert a művésztelep meg tudott alakulni, és ide kiköltöztünk egy hétre, és a mostani új alkotásokat fogjuk bemutatni. Eddig mindig a hozott anyagból készítettünk egy kiállítást.”

Pénteken 18 órakor nyílik meg az Origo Art Colony tárlata a topolyai Művelődési Ház kiállítótermében, ahol a helyi lakosok jóvoltából a helyszínen egy installációt is készítenek a fiatal alkotók.

Forrás: PannonRTV

 

origo