Kezdi az évadot a Spectrum Színház

Marosvásárhely Kiemelt cikk

Új munkatárssal és új produkcióval kezdi az évadot a Spectrum Színház

Czikó Juliánna a marosvásárhelyi Spectrum Színháznál kezdi az új évadot. A társulatban a nők vannak többen, első bemutatójuk ezt a sajátosságot aknázza ki.

Marosvásárhelyen végzett, a Csíki Játékszín művésze volt, most pedig visszajött Marosvásárhelyre, ahol a Spectrum Színház társulatának lett az új tagja – így mutatta be Czikó Juliánnát a társulat művészeti vezetője, Török Viola az intézmény keddi sajtótájékoztatóján.

A Spectrum Színházban a nők vannak többen, ezért ez kihívást jelent, amellyel szembe kell nézni és amely azt követeli, hogy olyan darabokat keressenek, amelyben a női szereplők vannak többen. Ebbe a koncepcióba illeszkedik Ugo Betti Bűntény a Kecskeszigeten című drámája, amelyet október 14-én, péntek este 7 órakor mutatnak be Kincses Elemér rendezésében.

Kincsesnek ez kedvenc darabja, a hatodik alkalom már, hogy színpadra viszi. A darab fő kérdése: „elmenekülhet-e az ember az elfojtott szenvedélyei elől, vagy az előbb-utóbb felszínre tör és tragédiákat okoz”. A Dél-Olaszországban játszódó történetnek ugyanis három női főszereplője van, anya, lánya és a nagynéni, akik egy olyan szigeten élnek, ahol rajtuk kívül nincs senki. Ám mindhárman beleszeretnek Angelóba, aki hetente egyszer szállít nekik különböző árucikkeket. A jóképű férfi szélhámos, de mégis szeretnivaló.

Kincses Előd a keddi sajtótájékoztatón arról is beszélt, hogy milyen együtt dolgozni a fiatal társulattal, annak fiatal művészeivel. „Majdnem kész az előadás, közel áll ahhoz az álomhoz, ami a fejemben megszületett” – fogalmazott a rendező. Az idén négy bemutatót tervez a Spectrum Színház – mondta érdeklődésünkre Török Viola. Ugo Betti drámáját egy Heltai Jenő-darab követi Kovács Levente rendezésében, majd két „megelepetés-darab” is szerepel a tervek között – mondta a művészeti vezető.

A bemutató előadást október 14-én, pénteken 19 órától láthatja a közönség a marosvásárhelyi Spectrum Színházban, az előadást október 15-én, szombaton, ugyancsak 19 órától megismétlik. Az előadásokra elővételben lehet jegyet vásárolni a www.biletmaster.ro honlapon, vagy a Spectrum Színház Rózsák tere 13. szám alatti székhelyén hétköznaponként 10 és 14 óra között. Ugyanebben az időszakban jegyet foglalni is lehet a 0744-301.875-ös telefonszámon. Egy jegy 15 lej, kedvezményesen pedig 8 lejbe kerül.

Forrás: http://www.maszol.ro/index.php/kultura/70961-uj-munkatarssal-es-uj-produkcioval-kezdi-az-evadot-a-spectrum-szinhaz