Kezdetét vette a szakácsképzés

Hírek

Konyhai kisegítő- és szakácsképzés indult a Rákóczi-főiskolán február 6-án.


A képzést Orosz Ildikó, a főiskola rektora és Váradi Natália, a Felnőttképzési Központ igazgatója nyitotta meg.
A rektor beszédében elmondta, hogy a képzés célja az egészséges modern gyermekétkeztetés módszerének elsajátítása.
A főzés könnyű fejet, nyitott lelket és meleg szívet kíván – Váradi Natália ezzel az idézettel kívánt eredményes tanulást a tanfolyam hallgatói számára.
A 18 fővel induló képzés két fő modulból áll: 150 óra Konyhai kisegítés és 90 óra Élelmiszer, fogyasztóvédelem.
A tanfolyamhoz szükséges szakmai dokumentációt a Türr István Képző és Kutató Intézet biztosítja, a képzés megvalósításának támogatója pedig a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola.
A résztvevők számára Csermák Zoltán, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt., a Nemzetiségi és Külhoni Szerkesztőség kiemelt szerkesztője Vendégszemmel címmel tart előadást február 26–28. között.
Március 4-én Bora Imre, a Békéscsabai Sörfesztivál és Csülökparádé főszervezője, valamint Prohászka Béla Venesz-díjas olimpiai aranyérmes mesterszakács ad elő a tanfolyam diákjainak.
A képzés július 9-ig tart. Sikeres záródolgozat és gyakorlati vizsga után a tanfolyam elvégzéséről tanúsítványt vehetnek át a hallgatók.