Kerekesszékkel a Szigetre

Kiemelt cikk

Ha csak segítséggel tudsz bulizni, szakképzett önkénteseket biztosít számodra a Mozduljunk ki! Egyesület, amely már tavaly is fontosnak tartotta a mozgássérültek fesztiválozását.

A Mozduljunk ki! Egyesület (https://www.mozduljunkki.hu/ ) már tavaly bemutatkozott a Sziget fesztiválon, egyik legfontosabb céljuk, hogy segítsenek azokon a fiatal mozgássérülteken, akik szívesen elindulnának szórakozni, de önállóan, segítség nélkül ezt nehezen tehetik meg.

Erre találtak is egy megoldást, és mivel kezdődik a Sziget, ez egy jó terep a kimozdulásra. Így nemcsak szüleik kötelékében indulhatnak el, hanem az egyesület által felajánlott szakképzett önkéntesek segítségével. Ennek menete egy regisztráció után (https://www.mozduljunkki.hu/ ) az, hogy közösen megbeszéljék a szakmai asszisztenciával kapcsolatos részleteket, majd a koncert vagy fesztivál előtt személyesen is találkozzanak egymással.

„Amíg szakképzett (és csodálatos) önkénteseink megfelelő segítséget nyújtanak az alapvető életvitelhez szükséges dolgokban, addig a fiatalok jól érzik magukat, rengeteg élménnyel gazdagodnak, a spontán interakciók, az új élethelyzetek hozzájárulnak szocializációjukhoz, kommunikációs képességeik fejlesztéséhez, az önálló döntéshozatal fontosságának megéléséhez. Ezek az alkalmak elősegítik a társadalmi környezettel kialakuló szociális kapcsolat megvalósulását. Azonban legalább ennyire fontos az is, hogy a többségi társadalom tagjai is találkoznak fogyatékossággal élőkkel, a koncertek alatt megtörténik az ún. “indirekt érzékenyítés” – olvasható az egyesület honlapján.

 

Forrás: welovebudapest.com