Kenyérszentelő volt Zomborban

Zombor Hírek

Nyugat-Bácska magyarsága az ünnep előtt egy nappal, augusztus 19-én tartotta meg a Szent István-napi kenyérszentelő központi ünnepségét Zomborban. A program szentmisével kezdődött az Árpád-házi Szent István király templomban, majd kenyérszenteléssel folytatódott, ugyancsak a templom. A folklórcsoportok 18 óra 30 perctől menettáncban vonultak föl a sétálóutcán, majd a városháza előtti téren gyülekeztek, ahol 19 órától az épület erkélyén föllépő gombosi egyházi kórus és az ugyancsak gombosi Hózsa Zsófia énekes, zenetudós programját tekinthették meg az érdeklődők. Ezt követően a Szent István-napi ünnepség körtánccal zárult.

A rendezvényen Zombor mellett Kupuszina, Doroszló, Szilágyi, Gombos, az idei rendezvény díszvendége, valamint Bácsgyulafalva, Nemesmilitics, Bezdán, Csonoplya és Őrszállás települések művelődési egyesületeinek a tánccsoportja is felvonultak.

Köszöntőbeszédet a rendezvényt szervező Dunatáj Egyesülés Nyugat-Bácska Fejlesztéséért egyesülés elnöke, Péter István mondott. A programot a vajdasági kézművesek kirakodóvására tette gazdagabbá.

 

Forrás: Magyar Szó

 

Kapcsolódó bejegyzés: Nyugat-Bácska Portál

zombor01

zombor02

zombor03

zombor04