Kedélyes szombat este Laskón

Horvátországi Magyar Napló Laskó Kiemelt cikk

Nem érte csalódás azokat a vendégeket, akik azért vettek jegyet a laskói nőnapi bálra, hogy kellemesen szórakozzanak, kikapcsolódhassanak. A nőnapi rendezvényre megtelt a laskói Magyar Ház.

Március 11-én a Laskói Kultúregyesület szervezésében került sor a nőnapi bálra, melyre már hetek óta készültek az egyesület tagjai. Az érdeklődés végül is teltházas rendezvényt eredményezett, hiszen közel hetvenen báloztak ez alkalommal a laskói Magyar Ház nagytermében. A laskóiakon kívül érkeztek vendégek Dárdáról, Pélmonostorról, Várdarócról, Kopácsról, Újbezdánból és máshonnan is. A talp alá valóról Ervin gondoskodott, a svédasztalos vacsorát, pedig a Darócz étteremből rendelték a szervezők. A résztvevőket tombola is várta, a hölgyvendégeket pedig egy-egy szál szegfűvel lepték meg a házigazdák. Így összhatásában egy vidám, jó hangulatú rendezvényt tudhattak magukénak a szervezők.

Borivoj Stojanović főszervező nem titkolta elégedettségét, s egyúttal minden aktív résztvevőnek megköszönte az áldozatos munkáját, értendő ezalatt a teljes stábot: azokat is, akik a konyhán dolgoztak, vagy a termet készítették elő. Nagy odaadással segített be mindenki, hiszen a nőnapi bál bevétele az egyesület egész éves működéséhez való fontos hozzájárulásnak számít.

A kis egyesület dicséretére válik, hogy évről-évre meg tudja rendezni saját nőnapi bálját és programvivője, főszervezője Baranya egyik leghíresebb rendezvényének a Paprikafestnek. Elnök úr elmondása szerint ez a két rendezvény idén is és a tervek szerint a továbbiakban is szerepelni fog az egyesület munkatervébe, sőt a Bellyei Járás támogatásának köszönhetően 2018-ban sor kerül majd egy Magyar Zenekarok Találkozójának megszervezésére is.

Gratulálunk a jól sikerült eseményhez, s további sikeres munkát kívánunk ennek az akadályokat nem ismerő csapatnak!