Kárpát-medencei utazások Felvidékre

Felvidék Hírek
Kárpát-medencei utazási lehetőség magyarországi középiskolásoknak március 15-én

Idén is meghirdeti március 15-i diákutaztatási programját a Rákóczi Szövetség magyarországi középiskolások számára, azzal a céllal, hogy a Kárpát-medence valamely határon túli településére utazzanak és ottani magyar társaikkal közösen ünnepeljenek március 15-én. A program célja, hogy minél több közvetlen kapcsolat alakuljon az utazások alkalmával a magyarországi és a határon túli magyar diákok, tanárok, illetve iskolák között.
A programot idén is pályázati formában hirdette meg a Szövetség, amelyre bármely magyarországi középiskola jelentkezhet.
A pályázat feltétele, hogy egy határon túli település magyar középiskolájához látogasson az utazó iskola csoportja és közösen ünnepeljenek március 15-én. Iskolánként egy autóbusznyi diák utazhat a pályázat keretében, amelyhez a Rákóczi Szövetség – az utazásban résztvevő diákok számától függően – akár 200 ezer forint utazási támogatást ajánl fel a sikeres pályázóknak, illetve igény szerint segít a fogadó iskola közvetítésében.

A Rákóczi Szövetség 1994 óta utaztat középiskolásokat március 15-e alkalmából. Diákutaztatási Programjaink mára részét képezi a június 4-i nemzeti összetartozás napjához, illetve az október 23-i nemzeti ünnephez kapcsolódó program, amikor külhoni középiskolák is utazhatnak a Kárpát-medencében.
A múlt évben 431 Kárpát-medencei középiskola közel 13.500 diákja kapcsolódott be a Szövetség Diákutaztatási Programjaiba.

További információ és az online pályázati űrlap a Rákóczi Szövetség honlapján érhető el: ITT!

rakoczi-szovetseg-sablon-diakutaztatas