Jubilál a Sulisztár!

Tiszakálmánfalva Hírek

Az idén tízéves az általános iskolás tanulók zenés-énekes vetélkedője

A rendezvényt a tiszakálmánfalvi Petőfi Sándor Művelődési Egyesület szervezésében szombaton tartották meg a helyi Katolikus Kör épületében.

A találkozót tíz évvel ezelőtt Pongó Lajos és Juhász Andrea közösen álmodták és valósították meg. Az alapötlet szerint a Sulisztár színpadán mindenki igazi sztár, nincs selejtező, és a mai napig szeretettel szerepeltetnek minden gyereket. Pongó Lajos, az egyesület zene- és ének szakosztályának vezetője örömmel emlékezett vissza a kezdetekre, amikor is még a rendezvény gyermekcipőben járt. Elmondása szerint eleinte félénken jelentkeztek az általános iskolás diákok, mára azonban nemzetközi és igen közkedvelt vetélkedővé fejlődött.

A X. Sulisztárnak rekordszámú, 69 résztvevője volt, akik tizenkét hazai, valamint magyarországi településről érkeztek. Munkájukat huszonöt felkészítő tanár segítette. A fellépők korosztályuknak megfelelően négy kategóriában versenyeztek. Énektudásukat, tehetségüket a Milánovity Sándor, Nagy Flórián, Nagy Csongor, Petrović Éva, Ignjatić Angéla, Kaszás Roland, és Pápista István alkotta szakmai zsűri, valamint a telt házas közönség előtt mutatták be. Milánovity Sándor, a zsűri elnöke szerint igen nehéz dolguk volt nemcsak a helyezéseket illetően, hanem a különdíjak tekintetében is. A vetélkedő fénypontja – amit minden gyerek, szülő, és felkészítő tanár izgatottan várt – az volt, amikor a zsűri elnöke a különböző kategóriákban elért helyezésekért járó érmek és oklevelek mellett számos különdíjat is kiosztott a résztvevőknek. Az idei Sulisztáron a szervezők születésnapi tortával kedveskedtek a jelenlévőknek. Emellett alkalmi kiállítás is nyílt az elmúlt évek képanyagából, a pannókra ragasztott fotókon láthattuk a fellépőket, zsűritagokat, hangulatfelvételeket a közönségről, és az emlékezetes pillanatokat.

Forrás: Magyar Szó

A szervezők születésnapi tortával kedveskedtek az idei jubiláris X. Sulisztáron (Kis Laura felvétele)

A szervezők születésnapi tortával kedveskedtek az idei jubiláris X. Sulisztáron (Kis Laura felvétele)