Jótékonysági akcióban vettek részt

Horvátországi Magyar Napló Garé Kiemelt cikk

Az Újbezdáni Ifjúsági Hagyományőrző Egyesület néptánccsoportja alig fél év alatt harmadszor kapott meghívást a magyarországi Garéba, ahol ez úttal egy jótékonysági bált szerveztek annak érdekében, hogy a helyi védőnői szolgálat elavult eszközeit lecserélhessék.

Garé, Újbezdánhoz hasonlóan, körülbelül 300 fős baranyai település, Pécs közelében. Az Újbezdáni Ifjúsági Hagyományőrző Egyesület néptánccsoportja tavaly szeptemberben a Drávaszögi Magyarok Fesztiváljának keretében lépett ott fel először. A tánccsoport a kapcsolatfelvételt követően hamarosan, októberben, az idősek világnapja alkalmával újabb meghívásnak tettek eleget. Ez úttal pedig egy teljesen más jellegű kezdeményezésnek lehettek részesei, ugyanis egy jótékonysági bál keretében léphettek közönség elé.

A garéi önkormányzat tavaly nyert egy pályázatot a helyi orvosi rendelő felújítására. Az Egészségház nyílászáróit egy kisebb összegű pályázati forrásból tudták kicserélni. A jótékonysági bált, pedig a védőnői szolgálat eszközeinek korszerűsítéséért szervezték.

Példamutató összefogást tanúsított a falu lakossága, hiszen több mint 650 ezer forintot (16.250 kn) gyűjtöttek össze a helyiek a február 10-én megrendezett jótékonysági bálon. Víg Imre polgármester örömmel fogadta, hogy ennyien önzetlenül segítettek a jó célért.