Izgalmas foglalkozások a gyerekeknek

Szabadka Kiemelt cikk

Szeptembertől új gyermekfoglalkozások indultak a szabadkai Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központban. Hétfőnként és szerdánként néptáncfoglalkozásokat tartanak Hej tedd rá, most tedd rá! címmel. A foglalkozás a 3–6 éves gyermekeket szólítja meg. A legkisebbeket Csizmár Rita óvodapedagógus és Szakács Tamás néptáncpedagógusok várják. A szervezőktől megtudtuk, hogy a foglalkozás célja megismertetni a néptánc lépéseinek alapjait a legfiatalabb korosztállyal. Az oktatás játékosan folyik, hiszen az alaplépések elsajátítása mellett népdalokat és népi játékokat is tanulnak a gyerekek. A résztvevők igen lelkesek és ügyesek, szívesen jönnek minden egyes alkalommal. A Hej tedd rá, most tedd rá! foglalkozások hétfőn és szerdán 17.30-kor kezdődnek.

Kreatív kézműves foglakozást is tartanak (Fotó: VM4K)

Kreatív kézműves foglakozást is tartanak (Fotó: VM4K)

Csütörtökönként a Fedezd fel a tehetséged! elnevezésű kézműves foglalkozás várja a 12–15 éveseket.

Talpai Márta textilmérnök, tervező, illetve jómagam várjuk a gyerekeket. A foglalkozáson a szabás és a varrás alapjain túl a résztvevők különböző kézműves technikákkal ismerkedhetnek meg. Fontosnak találjuk, mert amellett, hogy a kézműves foglalkozásnak hagyományőrző célja is van, a gyerekek különböző képességeit is fejlesztjük, mint például a finommotorika és a koncentrációképesség. Emellett szórakoznak, társaságban vannak, és beszélgetnek egymással – nyilatkozta lapunknak Gubena Erika, a VM4K szakmai referense. Ottjártunkkor a résztvevők a gombfelvarrás mikéntjét sajátították el. A kézműves foglalkozást minden csütörtökön 18 órakor tartják.

A gyermekfoglalkozások előzetes regisztrációhoz kötöttek. A járványügyi helyzet miatt korlátozott számban tudják fogadni a gyermekeket.

Érdeklődni az alábbi elérhetőségek egyikén lehet: +381(0)24-672-110; vagy a VM4K Facebook-oldalán üzenetben.

Forrás: Magyar Szó