Ismét lesz Könyvturi Kolozsváron

Kiemelt cikk

Ismét lesz Könyvturi Kolozsváron

Könyvturi|élőKönyvtár címmel szervez könyvcsereakciót az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület a Perspektíva és Campus diákújságokkal közreműködve április 15-én.

Az akciót első alkalommal a Perspektíva 20 éves évfordulóján szervezték meg 2015-ben, idén viszont az EMKE vállalta a program lebonyolítását a sétatéri Kaszinó épületében. A szervezők tájékoztatása szerint a tavaly megszervezett Bolondulj a könyvekért mottójú rendezvény várakozáson felüli sikerrel zárult. Több mint 500 látogató vett részt az eseményen, a Könyvturin több mint 400 könyv cserélt gazdát, a szépirodalmi kötetektől a szakkönyvekig mindenki megtalálta a neki való olvasmányt.

Az idei rendezvény vezérmondata: Nézz szembe a félelmeiddel és találkozz személyesen a sztereotípiáiddal! Ennek megfelelően az élő könyvtárban „élő könyveket” lapozgathatnak az érdeklődők, akik nyíltan mesélnek másságukról, félelmeikről, arról, ami egyedivé teszi őket ebben a világban.

A Könyvturi részeként pedig az érdeklődők megunt könyveiket újabbakra cserélhetik, és szabadon válogathatnak a könyvgyűjteményből. Ennek érdekében könyvgyűjtési akciót is szerveztek, amelyre még április 10-ig lehet csatlakozni: bárki elviheti a már feleslegessé vált köteteit a Koffer kávézóba, a Szabédi László Emlékházba vagy a Romániai Magyar Közgazdász Társaság székhelyére. Az esemény után megmaradt könyveket az EMKE segítségével szórványtelepülésekre adományozzák tovább. További információk itt érhetők el.

Krónika, 2016. április 4.