ISKOLANAPI ÜNNEPSÉG GRUBISNO POLJÉN

Grubisno Polje Kiemelt cikk

Május 5-én iskolanapot ünnepeltek a Grubisno Polje-i Ivan Nepomuki Jemeršić Általános Iskola szervezésében. A programot az intézmény magyar anyanyelvápoló csoportjának műsora tette még szebbé.

Az eseményt a helyi Kulturális és Tájékoztató Központban tartották. Az ünnepségen a gyerekek, a szülők és a felkészítő tanárok mellett jelen volt Zlatko Mađeruh, Grubisno Polje polgármestere, emellett érkeztek vendégek Sellyéről is, köztük volt Ronta Róbert, Sellye város horvát önkormányzatának elnöke. A C-modell szerinti oktatásban részvevő gyerekek harmadik alkalommal mutatkoztak be magyar nyelvű műsorral. A diákok a tanáraikkal együtt, lelkesen gyakoroltak, a sikeres előadás érdekében. A Hupikék Törpikék című történetet adták elő, ami igazán elnyerte a közönség tetszését. Az előadásról és az élményekről Marija Kukučka anyanyelvápoló tanítónő mesélt lapunknak.
– Sokat gyakoroltunk annak érdekében, hogy egy érdekes előadással álljunk a közönség elé. A szülők elégedettek voltak, és úgy láttam, mindenki arcára sikerült mosolyt csalni, aminek nagyon örülök. A jelmezeket a szülők segítségével sikerült összehozni, ezúton nekik is köszönöm a segítséget. A diákok remekül érezték magukat az előadás előtt és után is, sok dicséretet kaptak, ami biztosan motiválja őket a magyar nyelv tanulására – mondja a tanítónő.

V.D.