Interaktív kiállítás megnyitó

Óbecse Hírek

ECO-SCHOOL-oktatási hálózat az öko-tudatos, fenntartható életért

Az ECO-SCHOOL Interreg-IPA Magyarország-Szerbia határon átnyúló projekt utolsó eseményére került sor 2019. április 18-án, Óbecsén a Than Emlékházban, az interaktív kiállítás megnyitóra.

Az ünnepélyes kiállítás megnyitó köszöntőbeszédekkel vette kezdetét, ahol elsőként Vicsek Annamária oktatási államtitkár köszöntötte a jelenlévőket, majd a Than Fivérek Ételmiség Kör elnöke Bonifárt László mondott ünnepi beszédet a kiállításmegnyitó kapcsán és a Than Emlékház fennállásának hatodik éve alkalmával.

Kis Zoltán az Ókobecse Polgári Egyesület elnöke nyitotta meg a két diákverseny: „Forgass filmet bármivel” és a „Fenntartható változások az otthonodban” pályamunkáiból beérkezett makettek és filmek kiállítását.

A program során közreműködött Koncz Antónió a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör tagja. A kultúrműsor során felléptek a Fokos zenekar és a Petőfi Sándor Magyar Kultúrtkör Kiscimbora támcsoport tagjai, valamint a BEUS városi zenekar tagjai.

A kiállításmegnyitóra 50 diák érkezett Kiskunfélegyházáról, valamint a versenyen résztvevők és nyertesek is megjelentek. A diákokat és minden résztvevőt interaktív játékok vártak az Ökobecse Polgári Szervezet játékaival együtt.

A program fő eseménye a két diákverseny díjkiosztója volt, ahol a különdíjazottak és a három helyezett vehette át a kiérdemelt díjait. A díjkiosztón a Petőfi Sándor Általános Iskola diákjai szerb és magyar nyelvű szavalatait hallhatták a jelenlévők.

Minden jelenlévőt frissítőre és falatozásra invitáltak a szervezők a csodás nap zárásaként.

 

 

 

Forrás: Délvidéki Civil Portál