Indaba 2019 – Tegyünk azért a jobb világért!

ÖKU / Máriaremete-Hidegkúti Ökumenikus Általános Iskola Községház utca 8-10., Budapest, 1028 Ifjúsági, gyermek

⏩Tényleg jobban hagyjuk itt a világot, mint ahogy kaptuk?Tisztában vagyunk azzal, hogy vezetettjeinkre milyen kihívásokat terhelünk?
⏩Törvényünk hatodik pontját helyesen tudjuk betartani?
⏩Van-e valós társadalmi hatása a cserkészmunkánknak?

🌿 Nehéz ma már úgy híreket olvasni, hogy ne találkozzunk az ökológiai válsággal vagy a bolygónk megmentéséről szóló írással. A sok információ között nagy kihívást jelent kiválogatni a valóban releváns tartalmakat. Cserkészként zászlónkra tűztük, hogy egy jobb világért dolgozunk. Magyarország legnagyobb ifjúsági szervezeteként nem mehetünk el szó nélkül a világunkat jelenleg legnagyobb mértékben befolyásoló körülmények mellett, hiszen mi vagyunk az első generáció, akik testközelből látják a klímaváltozás hatásait, és az utolsó, akik tehetnek ellene. 🌍

🌱 Az idei INDABA fő kérdése, hogy a teremtett világunk kincseit hogy őrizhetjük meg, egyénként miben van felelősségünk, és hogyan használhatjuk erre a cserkész közösségben rejlő erőt?
🌳 Tavalyhoz hasonlóan most sem félünk szembenézni a kellemetlen témákkal, legyen az a tüntetések megítélése, a politikai válaszlépések, vagy az aktivistákat érő kritikák.
🍃 Nem hiába hívtunk olyan előadókat, akik szívesen vállalják markáns véleményüket a másként gondolkodókkal vagy szkeptikusokkal szemben. Nyílt viták, kerekasztal-beszélgetések, workshopok: ez vár rátok, és persze arra dedikált szabad idő, hogy találkozhassatok egymással!

⚜️INDABA 2019 – Tegyünk azért a jobb világért!⚜️

———————————————————————–
A PROGRAM ÉS A RÉSZVÉTEL INGYENES, DE REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT!

Jelentkezni itt tudtok: csing.hu/indaba2019
Jelentkezési határidő: 2019.11.15
Az esemény szervezője a frissen alakult környezeti neveléssel és a teremtésvédelemmel foglalkozó ZÖLD munkacsoport.
————————————————————————
Az esemény nem ottalvós, a távolabbról érkező cserkésztestvéreinknek viszont a környéken tudunk szállást biztosítani (alvási lehetőség ágyban). Az erre vonatkozó igényeteket a regisztráció során tudjátok jelezni, ha mindkét napot bejelölitek.
Az INDABA előadásai pénteken és szombaton (nov 29-30.) lesznek, vasárnap (dec. 1.) az OKGY-re kerül sor Nagykovácsiban.

❗❗ Bővebb info hamarosan! ❗❗

——————————————————————————————-

Az Európai Unió támogatásával a Magyar Cserkészszövetség az Imre herceg terv – közelebb egymáshoz (EFOP-1.3.6-17-2017-00001) és a Lépj át a határaidon! (EFOP-1.12.1-17-2017-00009) című projektek keretei között közösségi programok és rendezvények, műhelybeszélgetések és vezetői felkészítések szervezését szorgalmazza, valamint együttműködések, kapcsolatok kialakítását támogatja határainkon belül és túl. Három év, két projekt, de egy a cél: a Kárpát-medencei magyar cserkészek hálózatosodásának, együttműködésének elősegítése, módszertani eszköztárának fejlesztése valamint a cserkészet ismertségének és elismertségének növelése, az általunk büszkén vállalt értékek közvetítése útján. Projektjeink további célja, programjainkba a hátrányos helyzetű területeken élő 8-25 év közötti gyermekek és fiatalok minél szélesebb körű bevonása.