Idén is lesz Európai Hulladékcsökkentési Hét

Kiemelt cikk

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét 2018. november 17-25. között kerül megrendezésre. Az idei év kiemelt témája a veszélyes hulladékok megelőzése, „Méregtelenítsünk” szlogennel.

A fókusztéma főként a háztartásokban keletkező veszélyes hulladékokra próbálja felhívni a figyelmet. A veszélyes hulladékok nagyobb kockázatot jelentenek az egészségünkre és környezetünkre, mint a más típusú hulladékok. Így kiemelten fontos, hogy csökkentsük a veszélyes összetevőkkel rendelkező termékek fogyasztását valamint gondoskodjunk róla, hogy ezek megfelelően legyenek ártalmatlanítva. A Hét kiemelt témája arra hívja fel a figyelmet, hogy csökkentsük e termékek használatát közvetlen környezetünkben, például a fürdőszobában, konyhában, fészerben vagy garázsban.

Hulladék típusok melyek kapcsán akciókat lehet létrehozni:

takarítószerek
sütőolaj
fénycsövek/izzók
E+E
gyógyszerek
festékek

az építési bontási hulladék kérdése nagyon bonyolult ezért ebben a témában továbbra sem lehet akciókat regisztrálni

A kiemelt téma mellett természetesen örömmel fogadjuk egyéb, a hulladék keletkezésének megelőzésére, a keletkezett mennyiség csökkentésére, a termékek újrahasználatára és azok újrahasznosításának fontosságára felhívó akció ötleteket.

Te is részt vennél az Európai Hulladékcsökkentési Héten, de nincs ötleted vagy nem tudod hogyan kezdj bele?

Látogass el honlapunkra, ahol nagyon sok, már megvalósított akció ötlet közül meríthetsz ihletet: http://szelektalok.hu/merits-ihletet/

Ne feledd regisztrálni november 9. éjfélig lehet a regisztrációs felületen: https://regisztracio.hulladekcsokkentesihet.hu/

 

Forrás: facebook.com