Idén is lesz ágaprítás a II. kerületben

Kiemelt cikk

A II. Kerületi Önkormányzat ágaprítási szolgáltatására április 24-ig lehet jelentkezni. A Polgármesteri Hivatallal szerződésben álló vállalkozó a helyszínen felaprítja a kerti munkálatok során keletkezett ágakat, gallyakat.

A II. Kerületi Önkormányzat a környezetbarát akcióval az apríték helyben hasznosítását (komposztálás, talajtakarás) kívánja támogatni. A helyben hasznosításhoz – edények biztosításával és szakmai tanácsadással – további segítséget nyújt a Komposztáló Kerület Program. Fontos, hogy az ágaprításra előzetesen regisztrált lakók a zöldhulladékot készítsék elő, vagyis a levágott gallyakról a nagyobb oldalirányú elágazásokat lemetszve, az ágakat a vastagabb végükkel egy irányba rendezzék, hogy az ágaprító a vastagabb ágvégződéseket könnyedén meg tudja közelíteni, az aprítógép garatjába tudja emelni (hosszában nem kell az ágakat elvágni, darabolni!).

Szintén nagyon fontos, hogy az aprításra kijelölt vagy kiválasztott időpont előtt legfeljebb egy-két nappal helyezzék csak ki az előkészített ágakat az ingatlan elé. Az idő előtti hulladékkirakás szabálysértésnek minősül.

Az előző évek tapasztalatai alapján a szolgáltatás rendje ebben az évben megváltozik (például nem a vállalkozó próbálja majd utolérni a jelentkezőket, hanem a jelentkezőknek kell az előre megjelölt időpontok közül választania, vagy a vállalkozót – időpont-egyeztetés céljából – felhívnia)! A jelentkezők a jelentkezési és a regisztrációs űrlap kitöltésekor részletes tájékoztatást kapnak.

A szolgáltatást jelentkezési sorrendben, a rendelkezésre álló pénzügyi keret erejéig tudják biztosítani.

Jelentkezni ÁPRILIS 24-ig egy formanyomtatvány kitöltésével, és az ezt követő regisztrációval lehet.

Jelentkezés és további információ:
Az online-űrlap elektronikus úton elérhető és beküldhető a www.komposztmester.hu/agapritasi-szolgaltatas-2ker-2016 oldalon keresztül. Az űrlap beszerezhető és leadható a Környezetvédelmi Csoportnál is (1024 Mechwart liget 1.) ügyfélfogadási időben (hétfő: 13.30-18.00, szerda: 8.00-16.30, péntek: 8.00-11.30).

Forrás: masodikkerulet.hu