Húsvéti híradás Nyugat-Bácskában is

Nyugat-Bácska Hírek

A Magyar Nemzeti Tanács támogatásával Nyugat-Bácska szórványközösségei is vendégül láthatják az ünnepi családi műsort. A Húsvéti híradás zenés áhítat a húsvéti várakozás és a 2019 a külhoni magyar gyerekek éve program jegyében zajlik, a kárpátaljai Kovács család: Kovács Sándor (ének, gitár), Kovács Erika (ének), Kovács Abigél (ének, fuvola), Kovács Dániel (hegedű), Kovács Tamás (nagybőgő) közreműködésével.

A nagyszerű összeállítást április 15-én a regőcei római katolikus templomban és a nemesmiliticsi kultúregyesületben, 16-án a bezdáni helyi közösségben, a bácsgyulafalvi Kis Ferenc Általános Iskolában, 17-én a doroszlói Móricz Zsigmond Magyar Művelődési Egyesületben, majd a gombosi József Attila Általános Iskolában láthatta a közönség. A helyiek a messzeföldön híres nyugat-bácskai vendégszeretettel fogadták Kovácsékat és lélekemelő műsorukat.

A Húsvéti híradás nyugat-bácskai rendezvénysorozatának társszervezője  a Kuckó Gyermeksarok. Az előadások egyben záróeseményei is a Kuckó, Jégvirágtól hóvirágig nevű programsorozatának is.

A Szórványlétben projektum finanszírozásában részt vesz az Államigazgatási és Helyi Önkormányzati Minisztérium.

 

A népes közönség Bezdánban (Fotó: L. Móger Tímea)

 

Forrás: Magyar Szó