Honismereti tábor volt Erzsébetlakon

Kónya-Kovács Otília Erzsébetlak Kiemelt cikk

Erzsébetlakon ma zárul a Honismereti tábor, amelybe a helybeli gyerekeken kívül két testvértelepülésükről, Vonyarcvashegyről és Törökfaluból érkeztek a fiatalok. Ebben a kis faluban több mint tíz éve szerveznek tábort a gyerekek részére, és minden alkalommal gazdag programot, különféle műhelyfoglalkozásokat, játékokat szerveznek a táborozóknak.

A fő szervező a Császár-tó MME, ám a falu ilyenkor valódi összefogásról tanúskodik, hiszen a település apraja-nagyja azon fáradozik, hogy a vendégek jól érezzék magukat.

Az idén is volt lángos sütés a tájház kemencéjében, kézműveskedésből jutott szinte minden napra valami különlegesség, újdonságnak számított, hogy szappanokat is készíthettek a részvevők, kipróbálhatták a textilfestészetet, saját kis szatyrokat kreálhattak kedvük szerint a gyerekek. A Lujza major állatsimogatójába is ellátogattak, továbbá egyik erzsébetlaki nádfeldolgozó üzemébe is betekintést nyerhettek, a Császár-tó tanösvényein is végigsétáltak, megtekintették a védett terület leglátványosabb részeit, hajókázásra is volt alkalom, ugyanakkor Belgrádba is kirándulást szerveztek.

Az egyik nap zárásaként esti mesével is “szolgáltak” a szervezők, hiszen Kovács Jolánka Rétesország meséi című kötetét mutatták be, kis művelődési műsort is produkáltak a táborozók, hiszen az erzsébetlaki tánccsoport tagjai, valamint a törökfalusi Százszorszép MME táncosai is bemutatkoztak.

A tegnapi napra, egy kis barátkozásra újabb vendégek érkeztek a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének vajdasági tagjai közül, a zentaiak és a szentmihályiak.

Forrás: Vajdaság Ma