Hetven éve a nyugdíjasokért

Újvidék Hírek

Az Újvidéki Nyugdíjasok Egyesülete 70 éves fennállásának alkalmából ünnepi műsort rendeztek.

nyugdijasok-web

A rendezvényen jelen volt Miloš Vučević polgármester és Aleksandar Vulin, munkaügyi, foglalkoztatási és szociálpolitikai miniszter is. Az Újvidéki Nyugdíjasok Egyesülete a város legrégibb szervezete, több mint 15.000 tagja van, és 39 helyi szervezete működik.

Momo Čolaković, az Újvidéki Nyugdíjasok Egyesületének elnöke elmondta, hogy a szervezet már több mint 70 éve működik, és kifejezte reményét, hogy a jövőben is sikeres munkát szeretnének végezni.

– A város nevében szeretnék gratulálni a nyugdíjas egyesületnek a jubileum alkalmából. Úgy gondolom, hogy Újvidék az idei Októberi Díj odaítélésével kellőképpen fejezte ki köszönetét a nyugdíjas szervezet tevékenységéért. Az újvidéki nyugdíjasok hosszú éveken keresztül kifejtett tevékenységükért érdemelték ki ezt az elismerést, ami egyben annak a bizonyítéka, hogy a városban a fiatalabb és az idősebb generációk is szolidárisak egymással. A jövőben is ápoljuk ezt a szellemiséget, az újvidéki önkormányzat továbbra is partnere lesz az Újvidéki Nyugdíjas Egyesületnek. Többször is találkoztunk már az egyesület képviselőivel, közös projektumokról beszélgettünk, a jövőben pedig szeretnénk gyakrabban találkozni, és még szorosabban együttműködni, közös akciókat indítani annak érdekében, hogy a nyugdíjasok minél nyugodtabb életet élhessenek – mondta Újvidék polgármestere.