Házi betegápolási tanfolyam kezdőknek is

Zenta Kiemelt cikk
Többek között a Heimlich-fogást is megtanulhatják azok, akik részt vesznek a zentai Vöröskereszt házi betegápolási tanfolyamán.

A már ötödik éve rendszeresen megszervezett kurzus hétfőn kezdődött a szervezet Posta utcai irodájában.

Maszkok, eszköztárolók, egy ágy és még számos egészségügyi felszerelés várta a Vöröskereszt kurzusára jelentkezőket Zentán. Kovács Ágnes Oromhegyesről érkezett a tanfolyamra: „Pozitívan fogom fel, és örülök neki, hogy van lehetőségem elvégezni. Örülök neki, hogy éppen itthon vagyok, novemberben hazajöttem, és van lehetőségem elvégezni a tanfolyamot.”

A tanfolyamot egészségügyben járatlanok számára hirdették meg, ami azt jelenti, hogy az alapvető műveletektől kezdődik a tananyag – mondta el Zabos Perpauer Vera, a zentai Vöröskereszt oktatója. A jelentkezők egyebek mellett megtanulhatták a Heimlich-fogást és az infúziócserét.

Zabos Perpauer Vera, oktató, Vöröskereszt, Zenta: „Négy délután tartjuk, körülbelül négy órától este nyolc óráig, de általában maradunk este 9-10 óráig. Körülbelül 60-70 százalék gyakorlat, mert azon van a hangsúly. Amit egyszer gyakorlatban megtanulunk, az megmarad, de ha csak elmondjuk, az vagy megmarad, vagy nem. Minden azon múlik, hogy minél többet tudjanak begyakorolni.”

A betegápolási tanfolyam díja 5 ezer dinár. A résztvevők a kurzus végén elismerő oklevélben részesülnek.

Forrás: Pannon RTV