Harmadszor lesz színházsátor a KMN-on

Kolozsvár Hírek

Harmadszor lesz színházsátor a Kolozsvári Magyar Napokon

A Kolozsvári Állami Magyar Színház az elmúlt évek hagyományát folytatva harmadszor is jelen lesz a Színházsátorral a hetedik Kolozsvári Magyar Napok Farkas utcai programjában. A Színházsátor mellett az intézmény előadásokkal is színesíti a Magyar Napok kínálatát.

A színház Kolozsvári Magyar Napokon való részvétele A kétbalkezes varázsló keddi, augusztus 16-ai előadásával kezdődik, délután 5 órakor a Nagyteremben. Ezt követően szerdán 19 órától a Szilágyi Domokos azonos című műve alapján készült Öregek könyvelesz látható a Stúdióban. Csütörtökön a nagysikerű Hedda Gabler című előadást tűzte műsorra a színház, amely 19 órakor kezdődik a Stúdióban.

Pénteken az Én is szeretnék játszani közösségi projekt keretében a budapesti Baltazár Színházat látja vendégül a kolozsvári színház. Az értelmi sérült színészekből álló, Magyarországon egyedülálló társulat Elek Dóra rendezését, a Graffaló című előadást kétszer mutatja be péntek délelőtt, 11:30, valamint 12:30 órai kezdettel a Stúdióban. Az előadásokra jegyek vásárolhatók online a www.biletmaster.ro weboldalon, valamint a színház jegypénztáránál (hétköznapokon 10-14 óra között, és előadások előtt másfél órával, tel.: 0264-431986).

A Színházsátor csütörtökön nyitja meg kapuit a Farkas utcában, a Színházsátor-nyitogatóra Laczó Júlia kolozsvári káposztával, a társulat pedig zenével, tánccal és jó hangulattal várja az érdeklődőket.

Pénteken 14 órától Bolhapiac nyílik a sátorban, ahol a társulat tagjainak kedvenc régi tárgyai, ruhái lesznek megvásárolhatóak. A bolhapiac bevételét a színház az Én is szeretnék játszani! közösségi projekt számára adományozza majd.

Szombaton egész nap (11-16 óra között) a színház programjaival „randizhatnak” a Farkas utca látogatói. A Rapidrandi ideje alatt a színház munkatársai interaktív formában ismertetik a következő évad programkínálatát.

Vasárnap a már hagyománnyá vált Garázs-kvíz után a legkisebbeket várja Belloni mester a Varázslóiskolába, ahol A kétbalkezes varázslóból ismerős varázsigék mellett új trükköket is elsajátíthatnak mindazok, akik még hisznek a mesében és varázslatban.

Forrás: maszol.ro