Gyümölcsöző volt a szüreti ünnepség

Nemesmiltics Kiemelt cikk

A nemesmiliticsi Németh László Magyar Művelődési Egyesület a vírushelyzet miatt nem tartotta meg a tervezett időpontban és a tervezett módon a hagyományos szüreti bált. Szeptember 5-én a megszokott módon viszont népviseletes, zenés körmenetet tartottak, amely a helyi kultúrotthon elől indult, menet közben megálltak egy-egy közös táncra, megvendégelésre a bál idei bírójának, Loboda László és bírónéjának, Kocsis Noémi otthona előtt is. A szüreti báli körmenetet a kultúrotthon udvarán össztánc és rövid táncos, zenés műsor zárta. A néptáncosokat az Akusztik együttes kísérte. A program Litvai Karolina és Báló József szervezésében zajlott le, ők készítették fel a gyerekeket is a rendezvényre.

(Fotó: Ivan Horvat)

(Fotó: Ivan Horvat)

Az eseményen jótékonysági gyűjtést is tartottak, amely a bajmoki kisfiú, Pál Gajódi Olivér megsegítésére irányult. A gerinc eredetű izomsorvadásban szenvedő gyermek életét a rendkívül költséges zolgensma génterápiás kezelés mentheti meg. A nemesmiliticsi szüreti ünnepségen Olivér gyógyulásának támogatására 17.920 dinár és 30 euró gyűlt össze. A Németh László Magyar Művelődési Egyesület vezetősége ezúton is köszöni a jótékonykodó személyek hozzájárulását.

Litvai Karolina, a Németh László MME elnöke a szüreti programmal kapcsolatban elmondta, hogy az idei felkészülés más módon zajlott, a citerásokkal például online próbákat tartottak. Terveik szerint, ha a vírushelyzet megengedi, október végén, november elején megtartják majd a szüreti ünnep báli részét is.
A nemesmiliticsi szüreti program a Magyar Nemzeti Tanács támogatásával valósult meg.

Forrás: Magyar Szó