Gyermekalkotások szemléje

Horvátországi Magyar Napló Grbavác Kiemelt cikk

A Grubisno Polje-i Magyarok Közössége december 9-én szervezte meg első alkalommal a Gyermekalkotások szemléjét. A szemlét a grbaváci Magyar Házban tartották.

A Grubisno Polje-i MK számos eseménynek a szervezője év közben. Az egyesület tánccsoportjai és énekkara több tucat fellépést tudhat maga mögött az idei évben. Szorgalmas munkájuknak köszönhetően a városban és a megyében is megismerhették az egyesület munkáját. A Grubisno Polje-i MK számos hazai és magyarországi egyesülettel működik együtt.

Idei utolsó rendezvényük december 9-én zajlott. A Gyermekalkotások szemléjén az egyesület szakcsoportjai mutatkoztak be és vendégük volt egy cseh egyesület gyermektánccsoportja is.

Első alkalommal szerveztük meg ezt a szemlét. Egyesületünk gyermek csoportja mellett bemutatkozott a cseh egyesület gyermekcsoportja is. Ők Treglavából érkeztek. Velük is jó kapcsolatot ápolunk, ahogy a többi kisebbségi és horvát egyesülettel is. Nagyon örülök, hogy megtarthattuk ezt a rendezvényt és remélem ebből hagyományt is teremtünk majd – mondta el lapunknak Tóth Sándor, a Grubisno Polje-i MK egyik tagja.

M.LJ.