Gyerekolimpia volt Baranyaszentistvánon

Horvátországi Magyar Napló Baranyaszentistván Kiemelt cikk

Július 23-án Baranyaszentistvánon szerveztek gyerekolimpiát a helyi sportparkban. A megmérettetésen általános iskolások versenyezhettek két korcsoportban. Baranya több településéről is érkeztek résztvevők.

A baranyaszentistváni székhelyű Hagyománnyal a Jövőért Egyesület (Udruga „Tradicijom za budućnost“) idén második alkalommal szervezett gyerekolimpiát a helyi sportparkban. A helybéli résztvevőkön kívül Pélmonostorról, Baranyabánról, Karancsról, Cukorgyárból és Újbezdánból is érkeztek csapatok. A szervezők két korcsoportra állították össze a versenyszámokat, így külön mérettették meg magukat az alsósok és külön a felsősök. Az alsós kategóriában 5 csapatban, míg a felsősök 3 csapatban versenyeztek. A résztvevőknek kilenc játékban kellett megmérettetni tudásukat és erejüket, mint például a zsákban ugrálás, patkódobálás, távolugrás, kötélhúzás.

1

Az Újbezdáni Ifjúsági Hagyományőrző Egyesület alsós csapata is benevezett a megmérettetésre.

Az újbezdániak már tavaly is részt vettek ezen a versenyen, amikor első alkalommal került megrendezésre ez a gyerekolimpia. Nagyon jól érezték akkor magukat a gyerekek, így az idén is beneveztünk a megmérettetésre. Persze nem a győzelem volt a lényeg, hanem a részvétel. De azért nem tértünk haza üres kézzel sem. Az idei versenyt is jó hangulat övezte, nagyon jól szórakoztak a gyerekek – tudtuk meg Szöllősi Melindától, az újbezdáni egyesület vezetőségi tagjától, az egyik kísérőtől.

3

A pélmonostori, baranyabáni és baranyaszentistváni csapatok után az újbezdániak végül a negyedik helyezést érték el a csapattal. De a kisiskolások egyéni versenyszámában Zsivics Dianna torony magasan győzött a vízhordó versenyen, továbbá a csoportvezetők vetélkedőjében is az újbezdániak diadalmaskodhattak.

2

A sportélménnyel teli délutánt követően a résztvevőket külön jutalom is várta otthon, hiszen a fáradozásaikat egy pizza vacsorával is megjutalmazták az egyesületben.

S.ZS.T.