Gyereknap volt Villányban

Horvátországi Magyar Napló Villány Kiemelt cikk

A Fontos Vagy Nekünk Egyesület május 26-án térségi Gyereknapot szervezett Villányban, melyen horvátországi magyar gyerekek is részt vehettek.

A Fontos Vagy Nekünk Egyesület meghívására az Újbezdáni Ifjúsági Hagyományőrző Egyesület idén 5 gyereket vihetett Villányba, ahol a térség iskoláinak tanulói közös gyermeknapi rendezvényen vehettek részt. Az újbezdániak rendszeresen meghívást kapnak erre a rendezvényre és idén nagyon tartalmas programban vehettek részt a szervezőknek köszönhetően.

Az esemény, amelynek mintegy 300 résztvevője volt, a villányi sportpályán és rendezvénytéren zajlott a délelőtti órákban.

A reggeli torna és uzsonnát követően, mazsorett- és moderntánc bemutatót nézhettek meg a résztvevők, majd csoportos sorjátékok következtek, siklósi tűzoltóknak köszönhetően a gyerekek megismerhették a tűzoltókocsit és a tűzoltó felszerelést, a siklósi Motoros klub tagjai pedig az érdeklődőket elvitték egy-egy körre a járgányukon. Az esemény közös ebéddel zárult.

Az újbezdáni kisgyerekek, akik részt vettek ezen az eseményen mind egyet értettek abban, hogy felejthetetlen élményekkel tértek haza Villányból.