Csík Expo

Hírek

Gazdag a kínálat a Csík Expon!

 

Idén 26. alkalommal nyitotta meg kapuit a Fogyasztási cikkek nemzetközi vására május 19-én, csütörtökön a csíkszeredai Vákár Lajos Műjégpályán. A látogatóknak vasárnapig lesz alkalmuk megtekinteni a helyi és külföldi kiállítók termékeit 10 órától 19-ig. Az expón idén is részt vesz Hargita Megye Tanácsa, standjainál megtekinthetők a Hargita Népe Lapkiadó könyvei, a Székely Könyvtár-sorozat legfrissebb kötetei, a kialakított egészségügyi sarokban pedig vérnyomás és vércukorszintmérésre is lehetőség adódik. Továbbá lehet vásárolni, valamint a szörpök, lekvárok, sajtok és a gazdag hústermékek mellett kézműves termékek is megtalálhatóak. Az érdeklődők egy sörkollektort is megtekinthetnek, a népi mesterségek kedvelői kipróbálhatják tudásukat faragás, nemezelés vagy kerámiatárgyak készítése terén. A művészetek kedvelői a Creart Anyaság című projekt munkáiból nyílt kiállítást is megtekinthetik.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke szerint az együttműködések révén olyan stabil, konkrét célokra kell ráhangolódjanak az önkormányzatok, amelyekkel felkarolják és motiválják a helyi és fiatal vállalkozásokat az elindulásban és a növekedésben. „Az ország jogszabályai rosszak, de ezeken belül még találunk lehetőségeket, többet kihozhatunk a jelenlegi helyzetből” – mondta.

Csipor Attila, a főszervező Expo-Har igazgatója a megnyitón megköszönte Hargita Megye Tanácsa támogatását és hozzáállását a kiállítás sikerességéért, és reményét fejezte ki, hogy a gazdasági szereplők a térség számára is jövedelmező kapcsolatokat építenek ki vasárnapig.

Lázár Zoltán, Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusának külgazdasági attaséja gratulált a szervezőknek, hogy 26. alkalommal is megszervezték Hargita megye egyik legrangosabb nemzetközi kiállítását. Mint mondta, a munkakör, amellyel megbízták, azt a célt szolgálja, hogy elősegítse Magyarország és a térség közötti gazdasági együttműködés minél nagyobb fokú kialakítását, hiszen munkahelyek létrehozása, ezek megőrzése a gazdaság fejlesztése által közös érdek.

– See more at: http://onkormanyzati2016.rmdsz.ro/sajtoszoba/hir/gazdag-a-kinalat-a-csik-expon#sthash.bqDhaWDM.dpuf

Dátum:2016.05.20

Forrás:www.rmdsz.ro/hirek