Gasztronómiai rendezvény Pélmonostoron

Horvátországi Magyar Napló Pélmonostor Kiemelt cikk

Augusztus 4-én került megrendezésre 20. alkalommal a Pélmonostor MKE által szervezett, mesze foldón híres csirkepaprikás-főző verseny, mely iránt idén nagy volt az érdeklődés.

A pélmonostori rendezvény a hosszú évek során hagyományossá vált és ez az igen csak népszerű és kedvelt gasztronómia megmérettetés idén is közel 300 résztvevővel dicsekedhetett. A rendezvény társszervezője a Baranja Turisztikai Közösség volt idén is. A helyszín természetesen a pélmonostori Magyar Ház volt, ahol Sok jó kis helyen is elfér alapokon összegyűlt a jó ételre és szórakozásra „éhes” itthoni és külföldi társaság.

A rendezvényt megtisztelték jelenlétükkel Tomislav Rob, Pélmonostor város polgármestere és helyettesei Ivana Bandov Paulić is.

Már évek óta nemzetközi jellegű ez a rendezvény és idén is voltak a résztvevők között magyarországi, vajdasági, szlovéniai vendégek is.

A jó hangulatról Ervin és Goran gondoskodtak. Jól mulatott a társaság, remek kikapcsolódási lehetőség volt ez mindenki számára. Roskadásig ropták a táncoslábúak, kicsik és nagyok, fiatalok és idősebbek egyaránt. S míg a résztvevők jól laktak, ki-ki a maga asztalánál, majd lassan táncra perdültek a társasággal, addig a zsűri szorgosan dolgozott. Az eredményhirdetésre 10 óra táján került sor.

Ami biztos, a fél siker a szervezésben van. A Pélmonostor MKE évről-évre elégedett lehet a rendezvényen való részvétellel, általában nagyon pozitívak a visszajelzések, ezért a tagság örömmel vállalja ennek a gasztronómia eseménynek a szervezését.

A helyezések kihirdetését követően a mulatság egészen éjfélig folytatódott és a jó hangulatban elváló társaság idén is egyezett abban, hogy Pélmonostoron az idén is remekül érezték magukat és jövőre is visszatérnek majd.