Fertőtlenítőszert helyeztek ki önkéntesek

Bart Emberek

A jelenlegi nehéz helyzetben nagyon fontos az összefogás. Mindenki segít egy kicsit a maga módján, mindenki tesz valamit másokért. Ezekkel a gondolatokkal szerveződött Barton az összefogás.

Az egykor szebb időket megélt, mára alig 600 lelket számláló településen a sportegyesület, valamint a Csemadok helyi alapszervezete szervezi a koronavírus elleni védekezést.

Először három, majd öt önkéntes varrónő készítette a maszkokat a helyi lakosok által felajánlott textíliákból. Péntekig minden családhoz eljuttatták a kézzel varrott, mosható szájmaszkokat.

Tisztában vannak vele, hogy ez ellen a vírus ellen nem ad teljes védettséget, de mégis nyújt egyfajta minimális védelmet, mivel a koronavírus legalattomosabb tulajdonsága, hogy akár két hétig is lappang, sokan pedig tünetmentesen átvészelik. Ezért mindenkit fertőzöttnek és egyben potenciális fertőzőnek is tekinthetünk.

Ennek tudatában az önkéntesek házi készítésű antibakteriális fertőtlenítőszert helyeztek ki a Coop Jednota üzlethelyiségébe, melynek használatára figyelemfelkeltő táblával hívják fel a vásárlók figyelmét. Lehetőségeikhez mérten továbbra is odafigyelnek a lakosság szükségleteire, ahogyan a koronavírus terjedése ellen hozott általános óvintézkedések betartására is.

Forrás: Felvidék.ma/SZAKC