Fejlesztik a kézdivásárhelyi kórházat

Erdély Emberek

Kétmillió lej értékű műszaki berendezéssel gazdagodott a kézdivásárhelyi kórház. Az egészségügyi intézmény több részlege kapott modern orvosi felszerelést.

A felszerelések beszerzését – az újszülöttosztályra inkubátor, az intenzív terápiára altatógép, az ortopédiára rezgővágó és arthroszkópos torony, a gasztroenterológiára endoszkópos torony, a sebészetre szívógép, a nőgyógyászatra elektrokauter – az önkormányzat anyagilag is támogatta. Az eszközöket az Egészségügyi Minisztérium pályázata révén sikerült megvásárolni.

A kézdivásárhelyi kórház más vonatkozásban is fejlődött, hiszen használatba adták a sebészet patinás, felújított épületét, ugyanakkor a járóbetegrendelő bővítése is zajlik. „Mindig prioritásként kezeltük az oktatást és az egészségügyet, hiszen nagyon fontos területek ezek. A kórházat folyamatosan támogatjuk, a járóbetegrendelővel kapcsolatos pályázat azt is tartalmazza, hogy korszerű felszerelésekkel látjuk majd el” – mondotta Bokor Tibor, Kézdivásárhely polgármestere.

Az elöljáró szerint amint átadják az épületet, megnyitják a kórház Állomás utcai bejáratát. Ez sokak óhaja, ugyanis az intézményt jelenleg nagy kerülő árán, a Gyárak utcájából lehet megközelíteni, ami főleg az idősek vagy a mozgásban korlátozottak számára megterhelő.

 

Forrás: Maszol.ro