Fedezd Fel Kolozsvárt! Díjátadó

Erdély Interjúk

 

 

Lezárult a “Fedezd Fel Kolozsvárt! videópályázat középiskolások számára” a Magyar Civil Szervezetek Erdélyi Szövetsége szervezésében. A következő interjúban Brînzan-Antal Krisztinát, a MCSZESZ irodavezetőjét kérdeztem a projektről.

 

Mi volt a projekt célja?

A Fedezd fel Kolozsvárt! videópályázat célja az volt, hogy ráirányítsa a fiatalok figyelmét Kolozsvár értékeire, látványosságaira, és hogy ösztönözze őket annak feltérképezésére, hogy mit jelent számukra városuk, mit jelent családjuknak, iskolájuknak.
Hogyan választottátok ki a célcsoportot?

A pályázat első kiadására a kolozsvári Apáczai Csere János és a Báthory István elméleti líceumok IX–XII.-es tanulói jelendkeztek. Idén az Apáczai Csere János Elméleti Líceumból és a János Zsigmond Unitárius Kollégiumból jelentkeztek a versenyzők.

Hogyan zajlott le a projekt?

Első körben, a diákok listájának ismertetését követően Kovács Nóra, a Sapientia EMTE Fotó-Film Média mester szak első éves hallgatója adott elméleti és gyakorlati felkészítést a kisfilm elkészítéséről.

A filmek elkészítésénél Kovács István a Sapientia EMTE Diplomácia és Interkulturális Tanulmányok másodéves hallgatója állt rendelkezésünkre a videóanyag megvágásában, valamint a projekt technikai jellegű kérdéseiben.

A filmek leadását követően az anyagokat átadtuk a szakmai zsűrinek, majd hozzáláttunk a díjátadó megszervezésének.

Kérlek mesélj a díjátadó rendezvényről!

 

A győztes személy megnevezésére az ünnepélyes díjátadáson került sor 2018. december 18.-án, a János Zsigmond Unitárius Kollégium dísztermében.

Hosszú távú célunk a versenyt megnyitni minden Kolozsváron tanuló magyar középiskolás számára.
A pályázók egyénileg, illetve maximum kétfős csoportokként vehettek részt a versenyen.
A zsűri tagjai: a Sapientia EMTE, Kolozsvár Média Tanszékének felkért tanára: Dr. Kassay Réka, drd. Simon Eszter a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem doktorandusz hallgatója, és a MCSZESZ munkatársa, valamint a pályázati munka felkészítőjét tartó Fotó Film médiás hallgató.

Díjazottak:
Az ünnepségen a versenyzők könyvjutalmat, valamint
a helyezettek pénzjutalomban részesültek.

  1. díj: Dimény Kristóf a János Zsigmond Unitárius Kollégiumból: https://www.youtube.com/watch?v=xHJz_3A4evE&feature=youtu.be
    II. díj: Ballai Álmos és Filep Rudamas Vahid az Apáczai Csere János Elméleti Líceumból: https://www.youtube.com/watch?v=P6whQc3SkB4
    III. díj: Kerdtész Noémi a János Zsigmond Unitárius Kollégiumból: https://www.youtube.com/watch?v=CkdlSXU51Q8

– A projektet a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatta –

Az interjút felvette és lejegyezte: Szilágyi Benjámin Nándor