Farsangi ünnepség Pulán

Horvátországi Magyar Napló Pula Kiemelt cikk

A pulai Móricz Zsigmond Magyar Kultúregyesület február 11-én tartott farsangi ünnepséget az egyesület helyiségeiben. A pulai közösség márciusra is több eseményt tervez.

A szórakozásé és a jókedvé volt a főszerep. A pulai Magyar Kultúregyesület tagjai színes maskarákba öltözve búcsutak az idei téltől. A gyerekek számára játékokat és vetélkedőket szerveztek, a felnőttek pedig megmutathatták ki a legjobb fánkkészítő mester.

A hétvégén nagyon jól éreztük magunkat. A gyerekek nagy örömére idén is megszerveztük a télűző mulatságot. A gyerekek örömmel vettek részt a számukra szervezett játékokban. A vetélkedőkben is nagyon ügyesek voltak, de valójában nem is az eredmény volt a lényeg, hanem az, hogy mindenki jól szórakozzon – hallottuk Masa Zsuzsától, a Móricz Zsigmond MKE elnökétől.

A felnőttek is maszkot öltöttek magukra. Számukra egy fánkkészítő versenyt szerveztek. Finomabbnál-finomabb fánkokból kellett kiválasztani a legjobbat. Itt sem a versenyen volt a hangsúly, tudtuk meg az elnöktől. Az volt a lényeg, hogy mindenki együtt legyen.

Az egyesület aktívan indította a 2018-as évet. Az énekkar és a tánccsoport is megkezdte a próbákat, de a kézműves csoport is rendszeresen találkozik.

Az év elejétől rendszeresen találkozunk. A tánccsoport új koreográfiát készít, így sokat gyakorlunk. Az énekkar is próbál és a kézműves csoport is minden héten találkozik. Sok tervünk van idén is, legközelebb március 8-án tartunk nagyobb összejövetelt nőnap alkalmából, ezután megemlékezünk az 1848/49-es forradalomról és szabadságharcról, majd a húsvéti ünnepekkor találkozunk – mondta az elnök.