Farsang Grubisno Polje-n

Horvátországi Magyar Napló Grubisno Polje Kiemelt cikk

A Grubisno Polje-i Magyarok Közössége február 9-én búcsúztatta a telet. A közösség tagjai a városi farsangi rendezvényen vettek részt. Péntek este a Bilogora Hotelben, szombaton pedig a városi sportcsarnokban tartották meg a hagyományos farsangot.

Az elmúlt hétvége a karnevál jegyében telt Grubisno Polje-n. A Város és a Bilogora Hotel közös szervezésében került sor a hagyományos farsangra, amelyen az itt működő egyesületek is részt vettek. A Grubisno Polje-i MK tagságának egy része is maskarába bújt.

Nagyszerű esemény volt ez. Remekül éreztük magunkat a farsangon. Tagjaink érdekes, ötletes álarcokba bújtak. A város minden évben megszervezi ezt a rendezvényt, amelyet mindenki kedvel és ahol mindenki kicsit más bőrébe bújhat, kikapcsolódhat, elfelejtheti a mindennapi gondokat – hallottuk az egyesület elnökétől, Horvat Pavletól.

Másnap a helyi sportcsarnokban a gyerekek részére szerveztek maszkabált. Kicsik és nagyok egyaránt jól szórakoztak, hiszen számos program várta őket. A két eseményen kiválasztották a legjobb álarcot is.

A Grubisno Polje-i MK igyekszik részt venni a Város által szervezett rendezvényeket. Ezen kívül a grbaváci Magyar Házban saját rendezvényeket is tartanak. Jelenleg az 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulójára készülnek.