Fáklyagyújtás az üldözött keresztényekért

Egyetem tér, Budapest 1053, Egyéb

A világ országaiban havonta több mint 300 keresztényt gyilkolnak meg a Krisztus-hitéért, több mint 200 templomot és keresztény műemléket pusztítanak el, és közel 800 erőszakos cselekményt követnek el hívő emberek ellen.
A világon ma öt vallási okokból üldözött embertársunk közül négy keresztény, ami a XXI. században egyenértékű kellene legyen a lehetetlennel. Ez mégis megtörténik.

E gondolatok szellemében először egy évvel ezelőtt találkoztunk az Egyetem téren és emlékeztünk meg a modernkori keresztényüldözés áldozatairól és mindennapi üldözötteiről. A világon közel 38 olyan országról tudunk, ahol köztudottan lábbal tiporják a vallásszabadságot. A 38-ból 17-ben 2018-ra egyértelműen romlott a helyzet, miközben a világ továbbra is csendben hallgat.

A Fidelitas idén is felemeli a hangját e tarthatatlan helyzet ellen.
A fáklyákat biztosítjuk de arra kérünk mindenkit, hogy hozzon magával egy mécsest, amit elhelyezhetünk az egyetem téren.

A megemlékezésen beszédet mond:
– Juhász Hajnalka, a KDNP országgyűlési képviselője
– Böröcz László, országgyűlési képviselő, a Fidelitas elnöke

További részletekkel hamarosan jelentkezünk!

Csatlakozz hozzánk!
Találkozzunk december 17-én 18 órakor az Egyetem téren!

——————————————————————————————
A tavalyi megemlékezésünk beszámolóját itt érheted el:

https://www.facebook.com/fidelitas.hu/posts/f%C3%A1kly%C3%A1s-megeml%C3%A9kez%C3%A9st-tartott-a-fidelitas-az-%C3%BCld%C3%B6z%C3%B6tt-kereszt%C3%A9nyek-melletti-ki%C3%A1l/10155920897478431/