„Építőtelepet” kerülgethetünk KMN-on

Kolozsvár Hírek

„Építőtelepet” kerülgethetünk a Fő téren a Kolozsvári Magyar Napok alatt is

“Építőtelep” lesz a Kolozsvári Magyar Napokon a Fő tér déli oldalán. Emil Boc polgármester hivatalos Facebook-oldalán bejelentette, folytatódik a tér felújítása, a napokban nekiláttak a 130 méteres Nemzeti Bank előtti, déli szakasz felújítási munkálataihoz. A járdára a Deák Ferenc (Eroilor) utcában lerakott kőlapokkal megegyező burkolat kerül, a felújított szakaszon városi bútort helyeznek el, kicserélik a villanyoszlopokat és a világítótesteket is. A járdát szegélyező fák nem sérülnek.

A világítást ledekkel oldják meg, a fény erőssége igény szerint állítható lesz. A munkálatok kivitelezési ideje 1 hónap. A Kolozsvári Magyar Napok augusztus 14-én kezdődik.

Korábbi ígéret szerint csak a KNM lejárta után kellett volna nekifogjanak a főtér felújítási munkálatai folytatásának, igaz, akkor csak a nyugati és a keleti oldalon zajló masszívabb munkálatokról volt szó. A tér ugyanis több ütemben épül át: a munkálatok során összeépítik a főtér közepén kialakított szigetet a tér nyugati és keleti oldalával, a nyugati oldalt gyalogos övezetté alakítják át, és csak az árut fuvarozó járművek számára biztosítják a bejárást a tér északi (a Magyarország Főkonzulátusa felőli része a térnek) részéről. A teherautók a tér nyugati és déli oldalán távozhatnak. A keleti oldalon felszámolják a parkolóhelyeket, és taximegállóvá alakítják át a jelenleg a nyugati oldalon parkoló taxik számára. Az átalakítási munkálatokról bővebben itt írtunk.

Forrás: transindex.ro