Elindultak a nyelvtanfolyamok

Beregszász Hírek

Idén is elindultak a tanfolyamok a Rákóczi-főiskolán

Október 8-án ismét megkezdődtek a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola tanfolyamai, amelyek segítségével az idegen nyelvet tanulni vágyók is bővíthetik ismereteiket. A megnyitón Váradi Natália, a Felnőttképzési Központ irodaigazgatója köszöntötte az egybegyűlteket és tájékoztatta a 323 jelentkezőt, akik eligazítás és szintfelmérő tesztírás után elkezdhették az oktatáson való részvételt.

Az angol, német, ukrán, orosz és magyar nyelvtanfolyamokon a résztvevők alap- vagy középfokon sajátíthatják el az adott nyelvet. A 323 jelentkező közül 150-en a magyar nyelvet választották, ami azt mutatja, hogy a magyar nyelv egyre népszerűbb az ukrán lakosság körében.

Az angol nyelvtanfolyamot 111 személy kezdte meg. Emellett német, ukrán és orosz nyelvtanfolyam is indult a magyar és az angol mellett. A német nyelvet 44-en, az ukránt pedig 10-en és az oroszt 8-an választották.

A magyar mint idegennyelv 60 órában 2017. január 28-ig, miközben a többi nyelvtanfolyam 120 órában 2017. május 28-ig lesz megtartva.

A nyelvtanfolyamok 2016. október 8. – 2017. május 28. között zajlanak szombatonként 15 oktató bevonásával 22 csoportban.

A megnyitót követően a jelentkezők szintfelmérő tesztet írtak, melynek eredményei alapján megtörtént a csoportelosztás és megkezdhették első tanóráikat.

A képzések megvalósulását a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola támogatja.

Forrás: genius-ja.uz.ua