Egy rendkívüli gyereknap

Horvátországi Magyar Napló Vukovár Kiemelt cikk

Az Ójankováci Hagyományőrző Egyesület legfiatalabb tagjai augusztus 23-án kiránduláson vettek részt. A gyerekek Vukovárra és az Adica Üdülőközpontba látogattak el vezetőikkel és szüleikkel.

A szerdai napon a szórakozásé volt a főszerep, ugyanis az Ójankováci HE gyermektánccsoportjának és játszóházának tagjai egynapos kirándulásra mentek. A gyerekek nagyon szeretnek együtt lenni, barátkozni, táncolni és szórakozni. Az egyesület tagjainak és a szülőknek köszönhetően létrejöhetett egy olyan nap, ahol a gyerekek együtt lehetnek.

A gyerekek egész évben nagyon lelkesen és örömmel járnak a próbákra és a fellépésekre is. Olyanok már, mint egy nagy család. Nagyon sok gyerek a kezdetektől, tíz éve nálunk táncolnak. Bátran mondhatom, hogy itt nőttek fel. Nagyon szeretnek együtt lenni és éppen ezért szerveztük meg nekik ezt a kirándulást, amelynek lényege a csapaterősítés volt – mondta lapunknak Budim Margit, az Ójankováci HE elnöke.

A gyerekek először a vukovári moziba mentek, ahol A mogyoró-meló 2 című animációs filmet nézték meg. Ezután a városban tettek egy sétát, megtekintették a Duna partján a honvédő háborúban elesettek tiszteletére felállított nagykeresztet is. Ezután a városban közös fagyizásra került sor. A nap eseményeibe még bele fért az is, hogy meglátogassák az Adica Üdülőközpontot, ahol kedvükre szórakozhattak.

3

A gyerekeket sajnos nem tudjuk többnapos kirándulásra vinni, de mégis igyekszünk kedveskedni nekik valamivel, hiszen megérdemlik. Nagyon jó kis csapat, összetartanak. Ez a kirándulás is nagyon sokat jelentett nekik, már nagyon várták ezt a napot. A legszebb része a kirándulásnak az volt, amikor az összes gyerek leült egy asztalhoz és beszélgettek, nevetgéltek. Mi felnőttek is nagyon jól éreztük magunkat – mondta Margit.

2

Ahhoz, hogy ez a kiruccanás létrejöjjön, a szülők segítségére is szükségünk volt. Nagyon szépen köszönöm mindenki segítségét, Budim Miličević Anitának pedig köszönet jár a szervezésért – tette hozzá az elnök.

A gyerekek, a szülők és a vezetők is elégedetten tértek haza a tartalmas nap után.

M.LJ.