Egész napos tematikus műsor

Ungvár Nemzetközi

TV21 Ungvár: Egész napos tematikus műsor a nemzeti összetartozás napján

A nemzeti összetartozás napján Trianon tematikáját bemutató műsorokkal készül a TV21 Ungvár csapata. Lapunknak Kulin Zoltán, a csatorna igazgatója elmondta, hogy több önálló műsorral készülnek június 4-e alkalmából, valamint anyaországi és erdélyi filmrendezők Trianonnal kapcsolatos filmjeit is vetítik majd.

„A nemzeti összetartozás napjára a TV21 Ungvár tematikus napot fog rendezni, amelynek keretében olyan műsorokat rendeltünk partnerünktől, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alaptól (MTVA), amelyek valamilyen mértékben Trianonnal foglalkoznak, illetve saját gyártásban olyan magazinműsorokat fogunk bemutatni, amelyek a Kárpátalján élő ismert személyiségekről szólnak, akik itthon maradtak a magyarságért. Ezen felül olyan tematikus filmeket is megrendeltünk, mint Havasi János Trianon öröksége, Zsigmond Attila, gyergyószentmiklósi rendező Így veszett el Erdélyország, Szabó Attila, székelyudvarhelyi rendező Egy Isten, két nemzet c. alkotása. Emellett készülünk versekkel a műsorrészek között, valamint flashmobot is készítettünk, híresebb, ismert írók, költők, helyi és nemzetközi közéleti személyiségek gondolatait közöljük majd a beregszászi színészek tolmácsolásában Trianonról, a magyarságról, a magyarság helyéről Európában és a világban” – nyilatkozta Kulin Zoltán.

Az igazgató elmondta, hogy közel négy és fél órás tematikus anyagot rendeltek meg az MTVA-tól, valamint folynak a tárgyalások Vujity Tvrtkóval, akitől szintén szeretné a TV21 lejátszani az általa készített, Trianonról szóló dokumentumfilmet. A műsorok között lesznek interjúk is Kárpátalja ismert személyiségeivel, akik az összetartozással kapcsolatban megosztják gondolataikat. A csatorna a nemzeti összetartozás nap kapcsán rajzpályázatokat is bemutat majd.

A TV21 Ungvár tematikus napjának programjait már a reggeli műsorsávban, 6 és 7 óra között is megtekinthetik, melyen a tervek szerint istentiszteletet közvetítenek majd a Vereckei-hágóról. A déli műsorsávban az MTVA-tól vásárolt, valamint a saját gyártású műsorokat tekinthetik meg. Az esti műsorsávban, amely 20.00 órától éjfélig tart, a csatorna műsorra tűzi a Trianon kapcsán rendezett filmeket, így filmpremiereken is részt vehet a kárpátaljai közönség, hiszen olyan filmek is vetítésre kerülnek, melyeket eddig nem láthattak szűkebb pátriánkban. Ne felejtsünk el június 4-én a TV21 Ungvár csatornájára kapcsolni!

Forrás: https://karpataljalap.net