Édességcsomagok a magyarkanizsai gyerekeknek

Magyarkanizsa Hírek
Édességcsomagot kaptak azok a gyerekek, akiknek a szülei földművelésből élnek Magyarkanizsa községben. Az Agrár Unió akciója egyedinek számít, hisz Vajdaságban csak Magyarkanizsán kapnak a mezőgazdasági termelők családjai karácsonyi csomagot.

Tíz éve rendszeresen megszervezik a csomagosztást. Az Agrár Unión belül 11 egyesület működik, és összesen 105 csomag került a mai nap folyamán kiosztásra.

Körmöci Ágnes fiai már évek óta kapnak karácsonyi csomagot az Agrár Uniótól.
„Mi hatodik alkalommal kaptunk és minden évben nagyon jó esik. Úgy gondolom, hogy nem a csomag tartalma a lényeg.”

A magyarkanizsai Gazdakör az Agrár Uniónak az egyik egyesülete, amely a termelők gazdálkodási lehetőségét igyekszik könnyebbé tenni.

Bata Erzsébet, a magyarkanizsai Gazdakör elnöke: „Ez egy Vajdaságban egyedülálló alkalom, amikor kiosztjuk a mezőgazdaságban dolgozó szülők gyermekeinek ezt a kis csomagot. Kedveskedünk nekik, hisz tudjuk, hogy ezek a szülők igen bonyodalmas körülmények között valósítják meg a mindennapjaikat.”

A csomagok megvásárlásában és annak kiosztásában Magyarkanizsa önkormányzata segédkezett.

Vass Zoltán, mezőgazdasággal megbízott községi tanácstag: „A program legfőbb célja, hogy a mezőgazdasági termelők, akiknek kiskorú gyermekei vannak, szintén részesüljenek valami kisebb csomagban, hiszen ez országunkban már megszokott, hogy újév, karácsony tájékán a gyermekeket megajándékozzuk.”

Magyarkanizsa község Agrár Uniójának célja, hogy egységesen képviselje a helyi gazdák érdekeit.