ECO-SCHOOL-oktatási hálózat

Ada Hírek

 

Fenntarthatósági témanap az adaii Cseh Károly Általános Iskolában.

Az ECO-SCHOOLInterreg-IPA Magyarország-Szerbia határon átnyúló projekt során a programban résztvevő két szervezet, vagyis a magyarországi Ecocenter Alapítvány és a szerbiai Than Fivérek Értelmiségi kör 2018-ban pilot képzés után fenntarthatósági témanapokat szervez 4-4 általános iskolában a határ mintkét oldalán, melynek célja az általános iskolás gyerekek környezettudatossággal kapcsolatos ismereteinek bővítése, a program szélesebb körben történő megismertetése, népszerűsítése.

 

A harmadik témanapra 2018. február 27-én került sor az adai Cseh Károly Általános Iskolában. Tervek szerint február 22-én lett volna megtartva a témanap, de mivel országos rendelet alapján az oktatás február 18-22ig szünetelt, így át lett téve a következő péntekre. Az iskola alsós és felsős diákjai megismerkedtek az ECO-SCHOOL projekttel. A felsős diákok prezentáció révén megismerkedtek a program 6 témájával: társadalom és környezet, anyagtakarékosság, energiatakarékosság, víztakarékosság, fenntartható termékek és közösségépítés. Műhelymunka foglalkozáson újrahasznosított alapanyagból készítettek dísztárgyakat az alsós diákok. A legügyesebbek ajándékban részerültek. Az alsós diákokat játékok révén fejleszthették az újrahasznosítással kapcsolatos ismereteiket. A program célcsoportja (7-8 osztály) ECO-SCHOOL  elnevezésű mobil applikációjával tesztet töltöttek ki, ezzel is fejlesztve eddigi tudásukat a környezettudatos élet terén.

A következő, egyben az utolsó, fenntarthatósági témanap a kishegyesi Ady Endre Kisérleti Általános Iskolában kerül megrendezésre 2018. március 1-én.

Az Interreg-IPA Magyarország–Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Programról

Az Interreg–IPA Magyarország–Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program az Európai Unió 2014-2020 időszakra vonatkozó pénzügyi keretrendszerének előcsatlakozási eszköze (IPA) keretében valósul meg. A résztvevő országok – Magyarország és Szerbia – „közös irányítási rendszerben” végrehajtva a Program különböző szervezetek közötti együttműködési projekteket támogat a magyarországi Csongrád és Bács-Kiskun megyékből és a következő szerbiai területekből álló programtérségben: Nyugat-Bácska, Észak-Bácska, Dél-Bácska, Észak-Bánát, Közép-Bánát, Dél-Bánát és Szerémség.

A Program egy stabil és együttműködő régió kialakítását és a határtérség általános életminőségének javítását támogatja. Lehetővé teszi a két ország szervezetei közötti gazdasági együttműködést, támogatja a közös identitást és a határtérség kulturális és történelmi örökségét, továbbá hozzájárul környezeti fenntarthatóságához és biztonságához.

További információkért látogasson el a www.interreg-ipa-husrb.comweboldalra.

 

Kapcsolat:

ECO-SCHOOL

Sulc Barta Szilvia

Than Fivérek Értelmiségi Kör

0603331263

21220 Óbecse, Than fivérek utca 5-7.

 

 

 

 

 

JOGI NYILATKOZAT

Ez a dokumentum az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósult meg. A dokumentum tartalmáért teljes mértékben a  Than Fivérek Értelmiségi Kör  vállalja a felelősséget, és az semmilyen körülmények között nem tekinthető az Európai Unió és / vagy az Irányító Hatóság állásfoglalását tükröző tartalomnak.