Drávaszögi Magyarok V. Fesztiválja

Horvátországi Magyar Napló Nagytótfalu Kiemelt cikk

A siklósi székhelyű Fontos vagy nekünk Egyesület, több horvátországi magyar kultúregyesület társszervezésében idén ötödik alkalommal szervezi meg a Drávaszögi Magyarok Fesztiválját szeptember 14. és 29. között.

A nyitórendezvényre szeptember 14-én, Nagytótfaluban kerül sor a helyi református templomban, ahol dr. Zentai Tünde néprajzkutató, az MTA doktora tart majd előadást a „Drávaszög örök értékei” címmel. A nyitóesemény alkalmával köszöntő beszédet mond majd dr. Szili Katalin miniszterelnöki megbízott is.

A rendezvény másnap, szintén Nagytótfaluban, a drávaszögi szüret elnevezésű néptáncgálával folytatódik, ahol számos magyarországi és horvátországi magyar néptáncegyüttes is közreműködik majd.

Szeptember 16-án Kisharsányban ökumenikus istentiszteletre kerül sor, ahol Szenn Péter a Horvátországi Magyar Református Kálvini Egyház püspöke hirdet majd igét, s a Kiskőszeg Magyar Kultúregyesület kórusa is közreműködik. A délutáni órákban a siklósi református templomban, pedig sor kerül az egyházi kórusok hangversenyére, melyen szintén több horvátországi magyar kórus is műsort ad.

Az eseménysorozat szeptember 22-én folytatódik Beremenden, ahol sor kerül a Drávaszögi paprikavásárra.

Végül szeptember 29-én a Drávaszabolcsi sportcsarnokban megtartásra kerülő Kormorán koncerttel zárul az eseménysorozat.

Tiszteljék meg Önök is eseményeinket!