Dráma- és kritikaíró tehetségeket keres

Erdély Hírek

Dráma- és kritikaíró tehetségeket keres a marosvásárhelyi teatrológia szak

Fiatal, „drámapályára” készülő alkotók számára hirdet pályázatot a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Teatrológia tanszékcsoportja. Sajtófotó-pályázata után újabb versenyt kezdeményez a felsőoktatási intézmény: drámákat, illetve színházról szóló írásokat keresnek különböző kor- és műfaji kategóriákban, a legjobbak felvételt nyerhetnek a képzéseikre.

A felhívásra két korcsoporttól, 14-17, illetve 18-26 év közöttiektől várnak jelenetet vagy drámát, illetve színházi élménybeszámolót/kritikát, valamint Facebook-bejegyzés típusú szöveget egy színházi előadásról vagy drámáról. A határidő április 15.

A nyertes pályamunkáknak publikációs lehetőséget biztosít az egyetem, a díjazott drámaszövegeket a színész szakos hallgatók felolvasószínház keretében mutatják be. A legjobb drámaszövegek, élménybeszámolók és kritikák szerzői könnyített felvételt nyernek a Marosvásárhelyi Művészeti  Egyetem Teatrológia alapképzésére vagy a Drámaíró magiszteri képzésre. A legjobb Facebook bejegyzés szerzője könyvjutalmat nyer. Az eredményhirdetésre és mindkét korcsoport díjazására 2019 májusában kerül sor.