Díjazták a legjobb pedagógusokat

Magyarkanizsa Hírek

Magyarkanizsán megünnepelték a pedagógusok napját

A községbeli oktatási és nevelési intézmények dolgozói a Művészetek Háza színháztermében lélekemelő műsor keretében ünnepelték meg november 8-át, a pedagógusok napját.

Az ünnepségen átadták az Év Pedagógusa díjakat, amellyel Magyarkanizsa Község Pedagógusegyesülete a köznevelési intézményekben a nevelés-oktatás területén kiemelkedő tevékenységet folytató tanárokat, tanítókat és óvodai szakmunkásokat tüntet ki minden évben. Az ünnepi műsort a Gyöngyszemeink óvodásai nyitották meg dalos gyermekjátékok előadásával. Gulyás Csongor zeneiskolás zongoradarabot adott elő. A jelenlévőket Vajda Attila, az egyesület elnöke köszöntötte. Ünnepi beszédében egy Karácsony Sándor-idézet is elhangzott, amely különösen találó módon ad útmutatást minden tanügyi dolgozónak: „A pedagógus nem lehet elkeseredett, megtorpant ember, mert a pedagógusnak egyetlen karizmája van: a jövőbe vetett hit optimizmusa.”

Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere minden községbeli tanügyi alkalmazottnak segítséget ígért a megfelelő munkakörülmények megteremtésében, mivel köztudomású, hogy a pedagógusok bérezésének javítása nem a község hatáskörébe tartozik, így azt nem tudja korrigálni.

A pénzjutalommal is járó Év Pedagógusa díjat a Gyöngyszemeink intézményből Dukai Tímea, a tóthfalui Kuckó óvoda óvónője, az Alapfokú Zeneiskolából Ferenc Krisztina zongoratanárnő, a magyarkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskolából Ladócki Gazdag Gizella tanítónő, az oromhegyesi Arany János Általános Iskolából a tóthfalui tagozat tanítónője, Solymosi Katalin, a Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpontból Kőrösi István szaktanár, valamint a horgosi Kárász Karolina Általános Iskolából Táborosi Győző testnevelő tanár vehette át az intézményvezetőktől.

 

Forrás: Magyar Szó

 

pedagogus

Fotó: Puskás Károly