Curie Kémia Emlékverseny

Zenta Hírek

curie1

Vegyészpalánták versenyeztek Zentán.
Több, mint félszáz általános és középiskolás diák mérte össze tudását kémiából, Zentán a Curie Kémia Emlékverseny területi döntőjén.
A szolnoki Curie Tehetséggondozó és Oktatásfejlesztő Közhasznú Alapítvány és a Magyar Tehetséggondozó Társaság kémia és környezetvédelmi szekciója minden
tanévben meghirdeti a Curie Kémia Emlékversenyt: a középiskola 9-10-11-12. évfolyamos és az általános iskolák 7-8. évfolyamos magyarországi és határainkon túli magyar tanulói számára. A verseny célja a tanulók érdeklődésének felkeltése játékos feladatokon keresztül a kémia iránt, a kémia és a mindennapi élet kapcsolatának felismertetése, a feladatlapok rendszeres határidőre történő elkészítésével pontos rendszeres munkára nevelés, információkutatás képességének fejlesztése.

A területi döntőn azok a diákok vehettek részt, kik elküldték javításra a levelező fordulók feladatait a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium területi központba. A területi döntőre február 26- án került sor a gimnázium szervezésében, fő támogatója pedig az InGenium Alapítvány volt, aki biztosította a legjobb eredményt elért versenyzőknek a díjakat.
A verseny szabályzata értelmében, évfolyamonkét a legjobb eredményt elért tanulók képviselik Vajdaságot a szolnoki országos döntőn, május 9-én.

 

Dijazott tanulók:

Általános Iskolások
Péter Zsivity Ákos, 7. osztály, 1. hely , Zenta, November 11. Á. I.
Molnár Gábor Ádám, 7. osztály 2. hely, Zenta, Emlékiskola
Zabos Péter, 8. osztzály, 1. hely, Zenta, November 11. Á.I.
Vajda Lívia, 8. osztály, 2. hely, Magyarcsernye, Petőfi S. Á. I.

Középiskolások
Rice Róbert, 9. osztály, 1. hely, Zenta, Bolyai TGK
Kónya Leon, 9. osztály, 2. hely, Zenta, Bolyai TGK
Böröc Tamás, 10. osztály, 1. hely, Zenta, Bolyai TGK
Papp Orsolya, 10. osztály, 2. hely, Zenta, Egészségógyi Középiskola
Kósa Árpád, 12. osztály, 1. hely, Csóka, Vegyészeti Középiskola
Slingár Elek, 12. osztály, 2. hely, Topolya, Dositej Obradovic Gimnázium

Különdíjban részsült Zabos Péter és Rice Róbert tanulók és Fajka Valéria felkészítő tanár. Őket az InGenium Alapítvány kirándulással jutalmazta.
Két hetedik osztályos tanuló, Szitás Dorina és Csepella Máté is külön jutalomban részesültek. Ők meghívást kaptak és ingyenesen részt vehetnek a 8. Kárpát-medencei kémiatáborban, melynek szervezője a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium.