Csíkszeredai Városnapok időpontja

Csíkszereda Kiemelt cikk

Megvan az idei Csíkszeredai Városnapok időpontja és költségkerete

Augusztus 2–5. között rendezik az idei Csíkszeredai Városnapokat, amelynek költségvetését és programját pénteken fogadta el a helyi önkormányzati képviselő-testület.
A hagyományos rendezvénysorozat költségvetése idén 471 ezer lejre rúg, ebből 426 ezer lejt a város biztosít, a fennmaradó részt támogatók fedezik – derül ki a határozat mellékletéből. Az egyik legkedveltebb programpont, az augusztus 4-i pityókafesztivál költségeire például 16 ezer lejt fordítanak. A négy napon át tartó városnapok fellépőinek nevei még nem nyilvánosak, de szokás szerint pénteken, szombaton és vasárnap este is koncertek lesznek a Szabadság téri nagyszínpadon – utóbbit tűzijáték követi. A Dob-Ban Ritmusfesztivált ezúttal is a Mikó-várban rendezik, lesz operett- és operagála a Csíki Moziban, népművészeti kiállítás és vásár, veterán autók találkozója, kutyakiállítás, színházi előadás, fotókiállítás, városi lábteniszbajnokság, de a Székely Maraton futóverseny sem marad el.
(Ezt a cikket a Székelyhonról másolták: https://szekelyhon.ro/aktualis/megvan-az-idei-csikszeredai-varosnapok-idopontja-es-koltsegkerete)