Csapó kettő: Offline könyv, élőkönyv

Bede Laura Kiemelt cikk

Csapó kettő: Offline könyvek, élőkönyvek

A szereposztást az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület (EMKE) és a NonStop Office végzi, a Campus és Perspektíva diáklapok asszisztálásával. Az esemény április 15-én lesz a sétatéri Kaszinóban. A belépés legfeljebb egy könyvbe kerül, viszont minden érdeklődő és kultúrakedvelő kérvényezheti másik könyv örökbefogadását a helyszínen. Elővételben is lehet könyvet váltani – adományozás által – április 10-ig, a következő helyszíneken: Koffer kávézó, Szabédi László Emlékház (EMKE székhelye) és a Romániai Magyar Közgazdász Társaság (RMKT) székhelye.

Emellett főszerepet kapnak az élőkönyvek is. A kulisszák mögött egyszeri, exkluzív és személyes interjút adnak, akár neked is. A szereplőválogatás még folyamatban van, többek között az alábbi szerepkörök várnak betöltésre: élsportoló, menekült, színes bőrű, szőke nő, keresztény, fogyatékkal élő, ex drogfüggő, börtönviselt, feminista, hajléktalan, zsidó, írástudatlan, roma, szociális munkás, szexuálpedagógus, muszlim.

„Cserélj! Fogadj örökbe! Bolondulj a könyvekért! Frissítsd az offline könyvtáradat! Találkozz személyesen a sztereotípiáiddal! Nézz szembe az előítéleteiddel!” – Ha innen bármelyik felszólítás megmozdított benned valamit, akkor gyere el április 15-én a sétatéri Kaszinóba, ahol egy kávé mellett beszélgethetsz érdekesnek tartott élőkönyveiddel és offline könyvtáradat is gyarapíthatod.

Bede Laura, Perspektíva, 2016. március 18.