Bemutatjuk a NyVK résztvevőit

Románia Hírek

Bemutatjuk a Nyárádmenti Vidék Kaland résztvevőit

Magyarországi fiatalok idén ismét belekóstolhatnak az erdélyi gazdaéletbe. A héten nyolc fiatal tölti napjait a Nyárádmentén, őket mutatjuk most be, kiválasztva egy-egy kedvenc idézetet is tőlük.

Gálos Anna azért jelentkezett, hogy tapasztalatot szerezzen, mert egyszer ő is szeretne egy nagyobb tanyát bárányokkal, bivallyal és szürkemarhával. A 29 éves kecskeméti természetvédő fogadója a nyárádremetei Karácsonyi Csaba.

“A kis úton megtaláltam az idei év első jópofa szavát. Felfelé az út egy szakaszán, az egyik oldalt mogyoróbokrok, míg a másikon végestelen végig amíg a szem ellát minden tele volt páfránnyal. Itt ennek a növénynek a neve: ÖRDÖGBORDA. (Mekkora jó már!!!!!!)”

Hernádi Anna Borbála az igazi vidéki élet, és nem csak az élmény-turizmus szintű megtapasztalása miatt jelentkezett a kalandra. A 19 éves dunakeszi diákot a nyárádremetei Kakucs Kristóf fogadta a gazdaságába.

“Végül csak megbarátkoztam a tehenekkel. Sőt, végül egyet szinte egyedül meg is fejtem.”

A tájépítész végzettségű Juhász Anett a jövőben környezeti neveléssel szeretne foglalkozni, ehhez szeretne tapasztalatot gyűjteni az egy hetes nyárádmenti kalandon. A 28 éves lányt a székelyberei Márton Szabolcsfogadta otthonába.

“A csordát irányítani nem könnyű (nekem), de ha egyszer elindulnak, még nem biztos, hogy arra mennek, amerre szeretnénk. A varázsszó, amivel mégis pöcre beindulnak: hijjkine.”

Kovács Dániel a természetközeli élmény megtapasztalása miatt jelentkezett a Vidék Kalandra, meg azért, mert később ő is saját földjén szeretne dolgozni. A 27 éves budapesti érékesítőt a szentgericei Kirzsán György fogadt a gazdaságába.

“Nagyon fura érzéssel tölt el, hogy papíron külföldön vagyok mégis 98%-ban Magyarok lakta faluban.”

Károlyi Kata a Bridgestone marketingeseként szeretné mélyebben megismerni a mezőgazdasági célcsoportjukat, és ezért jött Erdélybe. A 33 éves közgazdászt az iklandi Birtalan István fogadta.

“A tanyán nem stresszelnek, nem idegeskednek, nem fáj nekik ha a másiknak van, nem szomorkodnak, ők így élnek, így jó nekik.”

A debreceni Kócziánné Fekete Orsolya természetvédelmi projektekben dolgozik munkatársékén. A Kaland során a szentgericei Gál Károly a fogadó gazdája.

“A híres zöld fuszulyka felderítésére lovasszekéren indultunk ki a földekre, majd a háznál fejtettünk levesbe valót. Este Kovács gazda feleségénél a sajt-, orda-, vaj-készítést tanította meg.”

Magyar Katalin a tatabányai színház közönségszervező osztályáról jelentkezett a Vidék Kalandra, mert vonzza az ottani élet, Székelyföldre pedig a még mindig élő hagyományai miatt szeretett volna jönni. Ez utóbbit az iklandi Birtlan Istvánnál tapasztalhatja meg.

“Kipróbáltuk a birkanyírást, bár félve, hogy birkavágás kerekedik belőle, a profikra hagytuk.”

Nagy Viktória 22 éves budapesti szociológus hallgató, aki azért szeretett volna egy hétig a Nyárádmentén gazdálkodni, hogy eltanulja az önellátó gazdaság fortélyait. A programban a székelybósi Antalfi Zoltán fogadta.

“Az igazat megvallva én nem egy állatokkal foglalkozó gazdához vágytam anno, amikor jelentkeztem a programra. Növénytermesztéssel és annak minden velejáróval szerettem volna foglalkozni. Azonban egy rossz szavam nem lehet a mostani helyemre.”

Ha szeretnétek értesülni a fiatalok által megírt kalandokról, akkor ide kattintsatok!

Forrás: transindex.ro